Засилена била охраната на проф. Огнян Герджиков по време на пътуването му до Кърджали

Служебният премиер проф. Огнян Герджиков ще прекъсне визитата си в Кърджали и по спешност ще се прибере в София, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. Той трябва да се яви в петък в парламента на изслушване.
Както вече 24rodopi.com писа, проф. Герджиков пристигна на двудневно посещение в Кърджали. Днес той разговаря с областният управител Начо Ковачев, с кметовете на 7-те общини, проведе среща с кмета на Кърджали, посети граничния пункт „Маказа“. По програма утре той трябваше да посети религиозни храмове, рибоведън обект на яз. „Кърджали“ и други.
Междувременно експерти по сигурността разкриха за 24rodopi.com, че охраната на служебния премиер днес била засилена.
Кърджали е единственият областен град без околовръстен път, който да извежда трафика към граничен пункт „Маказа“. В същото време натовареното движение създава рискове за пътни инциденти. Този проблем поставиха кметове от региона на среща с министър-председателя Огнян Герджиков.
Кметовете отбелязаха, че има частична проектна готовност за изграждането на такова трасе и помолиха премиера Герджиков да предаде проекта на следващия министър-председател, за да може да бъде включен в дневния ред на новия кабинет. ГКПП „Маказа“ е един от най-натоварените пунктове с Гърция, които се използва предимно за преминаване на леки автомобили. Малката му пропускателна възможност и невъзможността да обслужва тежкотоварни автомобили, го прави по-скоро подходящ за неорганизиран туризъм, а не за засилване на икономическото развитие, посочиха кметовете.
Друга част от проблемите, които бяха поставени пред Огнян Герджиков, са свързани с образованието и по-конкретно с актуализирането на образователните програми в професионалните гимназии. Подчертана бе и необходимостта от формулиране на по-ясни правила за превенция по отношение на бедствията и авариите и създаване на по-добра организация за ликвидиране на последствията от тях. Кметът на Кърджали Хасан Азис запозна премиера с последните данни за икономическото развитие на общината и с част от проектите за изграждане на зони за отдих и мемориални места. Министър-председателят пое ангажимент да включи проблемите, представени от общинските кметове, в препоръките, които ще остави на следващото правителство.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/4/17 17:53

    Никой ли не се сети да му каже, че минималната заплата в областта трябва да е 1000,00 лева, защото тук живеят най хубавите хора на страната? Стига са ни крали и банкери, куриерски, текстилни, транспортни и всякакви фирми! Как може шопа да получава 4-10 хиляди лева, пък гарибана 200-500 лева? И после един милион бедни работещи и жалки пенсионери! Това ли трябва да е наследството от царя на пъдаря? Само, ако ни разпределят откраднатото от Кобургови и протежетата му като гори, планини и ливади, хотели ще се оправим за 100 години напред.

    ОтговорИзтриване
  2. Трябваше да посети и село Чобанка,за да се извини на баба Себиле Изет за унижението което й беше причинено по време на неговото служебно правителство!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/4/17 21:37

    Джебелския кмет къде е?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/4/17 08:00

    Джебелския кмет прави предизборна кампания

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/4/17 08:11

    И за какво му беше тази засилена охрана? Това не разбрах.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/4/17 09:27

    Всичко е супер но защо на Герджиков ризата е с знамето на Франция
    Не можа ли да си сложи една бяла риза или поне за президенти и министри да се ушият с БЪЛГАРСКОТО знаме ризи

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/4/17 09:31

    Някай знае или коя фирма облича Държавниците ни като президент министри и т.н
    Какъв е този гаф на среща с кметове и областни министъра е с раирана риза като на пубертетно момче
    Жената на президента е с поли като на манекенки
    и т.н какво етова неуважение към нашите кметове и областен и бизнесмени ,знаем че Кърджали го смятате като за трета страна но и ние ЧАСТ ОТ РБЪЛГАРИЯ И не искаме да ни гледате като мащеха

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/4/17 09:32

    Областен пенсионер,министър пенсионер а младите ни кадри са на гурбет КОГА МИСЛИТЕ ДА ДАВАТЕ ПЪТ НА МЛАДИТЕ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.