Около два милиона лева ще получат едни от най-бедните родопчани за Великден. Близо 50 000 са пенсионерите в областите Кърджали и Смолян, за които ще бъдат предназначени добавките от по 40 лева, които държавата отпусна за старците с най-нисък доход. За поредна година пък стартира кампания за „баба и дядо”, която да осигури пари за празниците на абсолютно всички пенсионери…
Старица застава на касата на известна хранителна верига с магазин в областен родопски град. Иска да сложи в чантата си десетина круши. Сметката за тях е над 14 лева. Бабата изпада в паника. На щанда посочената цена за плодовете е 1,42 лева. Женицата обаче не е разбрала, че става въпрос за бройка, а не за килограм. С треперещи ръце връща плодовете. Запазва само една круша. Една може да си купи. Сладката круша след цял един живот труд. Не може да си позволи дори кило. Една не е достатъчна да захароса огорчението. А то съществува, има го и то не е в потребителската й чанта. По-дълбоко е и едни 40 лева няма как да достигнат и го надвият. Цял живот труд не стига и за кило круши.
Това е истината. Всичко останало е празни приказки, подаяния и обикновено унижение.
24rodopi.com
По темата четете тук:

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/4/17 20:18

    МАМА ВИ МРЪСНА, ДОЛНА, ТОВА ЛИ ЗАСЛУЖИХА ТЕЗИ ХОРА?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/4/17 11:08

    Тази картина се наблюдава всеки ден. Подаянието по Великден и Коледа не решават проблема.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.