Областният управител на Кърджали Начо Ковачев наблюдава проведеното на полигона „Корен" полево лагерно обучение на артилерийските формирования от Сухопътните войски. На него присъстваха служебният министър на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев. Гости на събитието бяха още областният управител  на Хасково Минко Ангелов, бригаден генерал Данчо Дяков, съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, кметовете на Асеновград и Първомай Емил Караиванов и Ангел Папазов, бригадните генерали Михаил Попов, ид командир на сухопътни войски, Костадин Кузмов и Пламен Йорданов.
„Резултатите и цялостната организация на учението бяха на изключително високо ниво. Това показва професионализъм и пълна отдаденост от страна както на командирите, така и на военнослужещите от участващите подразделения", каза министър Янев. Началникът на отбраната даде много добра оценка на стрелбите и благодари на командния състав за отличното им провеждане.
Подготовката на артилерийските формирования продължава до 12 април на полигона „Корен" с участието на 450 военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград, 61-ви самоходен артилерийски дивизион – Казанлък и 20-ти самоходен артилерийски дивизион – Ямбол, както и близо 100 единици техника от Сухопътните войски.
Високопоставените гости наблюдаваха изпълнението на задачи по артилерийска поддръжка на Сухопътния компонент при отбрана на широка водна преграда. Бяха изпълнени огневи задачи, свързани с поддръжка на формированията в полосата за осигуряване, възпрепятстване на изнасянето и развръщането на противника и отразяване на атака, като в рамките на демонстрациите беше извършен и маньовър от артилерийските формирования.
Целите на тренировката са усъвършенстване на практическите навици на командирите и щабовете за организация и непрекъснато управление на артилерийските формирования и техния огън, както и усъвършенстване на бойното сглобяване и полевата натренираност на артилерийските специалисти за изпълнение на огневи задачи в системата на огневата поддръжка на маневрените формирования и демонстриране на огневите способности на артилерийската материална част на въоръжение във формированията на Сухопътните войски.
В обучението участват също безпилотен летателен апарат от състава на батальон ISTAR на 61-ва Стрямска механизирана бригада и модул за санитарна обработка от състава на 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологическа защита – Горна Оряховица.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/4/17 10:31

    ком такъуто търси Начо на полигона

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/4/17 11:35

    Начо га падна в УАЗ-ката помниш ли ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.