www.24rodopi.com

Според „Алфа рисърч“, 48,8 % от мюсюлманите в България имали доверие на Ердоган

четвъртък, април 630коментара

48,8 на сто от мюсюлманите в България имат доверие на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.
Това сочат данни от проучване на "Алфа рисърч" и НБУ, проведено с подкрепата на фондация "Конрад Аденауер" на два пъти - през 2011 г. и през септември 2016 г. От 58 на 68% нараства доверието към Турция след българските мюсюлмани, сочи още изследването.
Анкетирани са 1200 български мюсюлмани от цялата страна за нагласата им към държавата, обществото и религията. В проучването са включени и мюсюлманите в ромските гета. 577 хиляди е генералната съвкупност на мюсюлманската общност според преброяването от 2011 г.
89% от мюсюлманите в България са на мнение, че тероризмът трябва да бъде осъждан при всички случаи. Тази им позиция се е увеличила с 10% спрямо 2011 г. За същия период има спад от 1,4 на 1,1% на тези, които приемат, че тероризмът може да бъде оправдан при определени случаи.
Над 2/3 от българските мюсюлмани имат отрицателно отношение към ИДИЛ и Ал Кайда.
Германия и Ангела Меркел получават подкрепата на 44,5% от българските мюсюлмани. Следва руският президент Владимир Путин с 42,6%. Преобладаващо негативно отношение към САЩ.
Само 4,7 % от анкетираните са на мнение, че България трябва да приема бежанци. 38,5% са категорично против, а 35% са на по-умерени позиции.
Отчетена е категорична подкрепа за светското устройство на България, но нараства делът на тези, които не се интересуват от политика - от 30 на 52%, пише „24 часа“.
87% от анкетираните декларират висока степен на религиозност. При мюсюлманите в гетата процентът е 99. Това потвърждава изводът, че там, където бедността е най-висока, и религиозността е висока, коментира Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч".
Нашите мюсюлмански мъже се отличават с висока толерантност към съпругите им. Само 1,6% смятат, че е задължително жените да ходят навън с бурка или никаб, а 53,5% не одобряват.
Същевременно обаче е налице известно преминаване от либерализъм към консерватизъм по отношение на ключови факти - съвместно съжителство, развод, разпределение на семейните задължения, и възвръщане към патриархален модел.
Религиозният плурализъм продължава да е преобладаващ. От 8 на 20,5% обаче се е увеличило мнението, че ислямът е единствената вярна религия. 53% е делът в гетата.
Много от анкетираните твърдят, че откакто са приели исляма, вече не крадат. 64,8% смятат, че най-осъдително е да извършат убийство.
24rodopi.com
На снимката: Реджеп Тайип Ердоган и съпругата му влизат в най-луксозния ресторант в Кърджали, в хотелски комплекс „Перперикон“. През март 2008 година Ердоган, тогава като премиер на Турция, посети града край Арда
Изпрати :

+ коментара + 30 коментара

Анонимен
6/4/17 12:46

Още малко и швепс!!!! Питали циганите, пък отчели мюсюлманите. Само един на четирима турци в България имат доверие на Ердоган. Даже по-малко.
Аман от стъкмисти.

Анонимен
6/4/17 12:49

Според мен дажеи 20% нямат , незнам от къде ги измислят тези глупости

Анонимен
6/4/17 12:54

Стъкмистите си вземат парата и отчитат това, за което им плащат поръчителите. Аз също се съмнявам в тези проценти защото нямам познати турци, които да одобряват Ердоган обаче сред циганите сто на сто има, даже бурки носят срещу заплащане.

Анонимен
6/4/17 13:02

ДА АМА НЕ....

Анонимен
6/4/17 13:13

Не познавам нито един турчин в България, който да подкрепя Ердоган. Това са пак герберастките изследвания да се помогне в нужда на дружката Реджеп

Анонимен
6/4/17 13:14

Циганите ако им дадат пари не само бурки, ами и скафандри ще сложат :) Иначе българските турци според мен са умни и интелигентни хора и незнам защо изобщо ги слагат в кюпа с циганите. Сигурно са хора, които през живота си турчин не са виждали...Като цяло ми е болно това делене, имам много приятели турци и според мен не е до това какъв се определяш, всяко стадо има мърша.

Анонимен
6/4/17 13:21

13.13 za sijalenie i az mislih kato teb no se sbliskah s mnogo tipi hora koito dirjat na tozi diktator.Ne moga da proumeya kak mladi hora razsijdavat po tozi nachin.Mnogo jalko za nas!

Анонимен
6/4/17 13:24

Доверие ли?Аз на този и такива като него греховете си не давам
дори.

Анонимен
6/4/17 13:26

13.21, Настина много жалко за Турция, но в България ние имаме една много вярна приказка - Кой каквото сам си направи и враговете му не могат да му направят.
Така че, тези хора съвсем скоро ще съжаляват, но не знам дали ще има връщане обратно към парламентарна република в страната им. За себе си и за семейството си съм решил да не стъпвам повече там по никакъв повод. Аллах да ни е на помощ на всички!

Анонимен
6/4/17 13:27

освен Шабанали ходжа никой от ДОСТ не иска Ердуван

Анонимен
6/4/17 13:30

Забележете кога е направено изследването. Тогава нагласите са били точно такива. Ситуацията коренно се промени със създаването на ДОСТ.

Анонимен
6/4/17 13:42

Ооо ,аз на тази снимка ,отново виждам българска журналистка :)хахах

Анонимен
6/4/17 13:43

99% от тирците имат доверие в Ердоган! ДПС да лае колкото си иска!

Анонимен
6/4/17 14:28

50% от българите симпатизират Ердоган,а от турците 80% .

Анонимен
6/4/17 15:16

Гладна кокошка просо сънува! Българските турци 99 процента не подкрепят Ердоган.

Анонимен
6/4/17 15:24

Кое същество с интелектуални възможности ще подкрепи тоя грузински чичак, който е гледал много филми ? Вижте начинът, по който третира жена си, за да разберете какво ги чака останалите жени като се сдобие с повече власт. Турция имаше и все още има шанса да бъде единствената що-годе цивилизована ислямска страна, а тоя гений е на път да я върне на ниво Саудитска Арабия и Иран. Дано гласът на младите спре тоя, който прави преврати сам срещу себе си, само и само да се сдобие с повече власт, за да коли и беси. Голям автогол ще си вкарат турците ако мине тоя референдум...

Анонимен
6/4/17 15:25

hahaahahahahhaah

Анонимен
6/4/17 15:34

Даа,ама друг пъъъттт !!!!!!!!!!!!!!

Анонимен
6/4/17 15:45

Според мен пък доверието на мюсулманите в красива България към Ердоган е много повече но доверието на мюсулманите към ДОСТ е много много по малко.Те достаджиите ако продължават със същия дух скоро доверието към тях ще спадне към нула 0%.

Анонимен
6/4/17 15:50

НЕ на Ердоган

Анонимен
6/4/17 17:02

ДОВЕРИЕ,ДОВЕРИЕ, АМА СЕТНЕ ДА НЕ СЕ СЪРДЯТ, КАТО НЯМА БИРА И МАСТИКА !

Анонимен
6/4/17 18:13

Турците от България знаят много добре какво е диктатура от преди 27 -28 години така че,хора които са преживели такъв начин на управление и могат да мислят и виждат пропастта която е пред тях казват категорично НЕ .Това няма нищо общо с религия

Анонимен
6/4/17 20:29

balkanlarin yeni fethi cok yakin, hazir olun !

Анонимен
6/4/17 20:41

САМО ЧЕ КАТО ВИ ЧЕТА-тука пишете само българи.Иска ви се турците да нямат доверие на Ердоган,обаче не е така.Много повече са процентите на доверяващите се на султана.Оставете турците в Турция.Да не мислите,че тях НАИСТИНА някой ще ги пита?Каквото и да гласуват,резултатът от референдума ще е ДА.И нашите турци ще го подкрепят на 100%.И не бъркайте циганите и другите мюсюлмани.Тях пък въобще не ги интересува Ердоган.

Анонимен
6/4/17 20:42

САМО ЧЕ КАТО ВИ ЧЕТА-тука пишете само българи.Иска ви се турците да нямат доверие на Ердоган,обаче не е така.Много повече са процентите на доверяващите се на султана.Оставете турците в Турция.Да не мислите,че тях НАИСТИНА някой ще ги пита?Каквото и да гласуват,резултатът от референдума ще е ДА.И нашите турци ще го подкрепят на 100%.И не бъркайте циганите и другите мюсюлмани.Тях пък въобще не ги интересува Ердоган.

Анонимен
6/4/17 20:52

Prav si 15.16 i az ne podkrepyam ERDOGAN.Toy e edin diktator.

Анонимен
6/4/17 21:39

Що не ги питате, дали имат доверие в България? Кой ги прибра прогонените преди, и сегашното отношение на бг президента спрямо бг гражданитр от турски произход? ПОЗНАВАМ ГИ МНОГО ДОБРЕ,МНОГО СА РАБОТЛИВИ. На мен ми помогна един от кърджалийско. Сега работим заедно в германия.Те и в канада да идат, ще се оправят. А ние само злобеем и се топим. В собсвените си интриги, и далавери

Анонимен
6/4/17 22:09

Възрастните хора за Ерго. Ама там дето идват в бг български турци, те вече искат връщане в бг. Светът е объркан. Хората побъркаха.
Не всичко на запад е хубаво и
Не всичко в бг при социализма беше лошо-
най вече не ни допадат-проституцията, айде ако има работа може би няма да е така, ама наркотиците, щом и тук млади вече се друсат, а тук региона не е както в големите градове
Много са отрицателните неща, НО до тук сме.

Nedjo Toronto
7/4/17 03:42

Evropa kazva diktator za Erdogan,diktator koyto e izbran 3 pati,kat ne slusha nikoy stava diktator haha haha.

Анонимен
7/4/17 14:40

Неджо!
Отивам след малко при баба ми Айше. Те са на полето. Време е за сеене. Днес е каляно, не може да се влезе в градинките, но имат животинки. Да, знаем на 100%, кого подкрепят, ама не знаем много други неща, за което ви желаем спокоен ден. Лесно се говори, ама трудно се копа............А и пара йок за автобус до Пловдив и София хехехе

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи