Петчленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) отхвърли искането на Александър Маринов Христов за възобновяването на делото срещу него за нанесения побой на Емил Йосифов Христов.
Както вече 24rodopi.com писа, на своя заседание състав на ВКС, с председател Татяна Кънчева в присъствието на прокурор Петър Долапчиев, разгледа искането. Припомняме, че защитата посочи, че атакуваното решение на касационната инстанция е постановено при съществено нарушение на процесуалните правила, накърняващо правото на защита, което се изразило в липса на мотиви, тъй като не бил даден отговор на съществени възражения на защитата. Наред с това бил нарушен материалния закон, като била потвърдена неправилна правна квалификация на деянието, във връзка с което наложеното наказание се явява явно несправедливо.
Заключението на Върховната касационна прокуратура гласи,  че искането е недопустимо и следва да бъде оставено без разглеждане. Съображенията за това са свързани със спецификата на процедурата, по която е протекло касационното производство.
ВКС отсъжда, че молбата на осъдения Александър Маринов Христов за възобновяване на делото е недопустима, защото „Настоящото наказателно производство е било предмет на касационна проверка трикратно, като по силата на чл.354 ал.5 изр.2 от НПК постановеният от ВКС съдебен акт при третото му разглеждане е влязъл в законна сила“.
Припомняме, че Александър Маринов (Дали Али) бе осъден на 4 години затвор за опит за убийство на Емил Христов (Ерсун). Над 10 души пребиха на 14 април 2010 година малкия брат на Роко, имаше опасност за живота му.
Делото бе гледано два пъти в Окръжен съд Кърджали и по три пъти в Апелативен съд Пловдив и ВКС.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/4/17 09:38

    От години този дале али лихваря си прави каквото иска и е винаги в нарушения и също от години неможаха да го осъдят и вкарат в затвора тоя тип. Да са радва че Ерсун и Роко не го вкараха в кома до края на живота му .от измами и лихварство стана паралич далето и нап не го бара негодника.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/4/17 10:23

    В живота принципа е каквото посееш ,това ще пожънеш .Възмездието винаги идва,дори понякога и да закъснява .

    ОтговорИзтриване
  3. Джони Банана7/4/17 10:30

    Къде е Zaferiyus дето не си пие хапчетата редовно ?!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/4/17 12:30

    Tukasam ma salimemet

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/4/17 13:47

    дост потъна, зафериуса емигрира

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.