Кариерното ориентиране при гимназистите от Езиковата е в пълна сила. Месеци преди да завършат средното си образование, те са наредили своите приоритети и желания за Висшите учебни заведения, в които смятат да продължат образованието си. Някои отдавна са се ориентирали в определено направление, но след днешната среща в Гимназията, едва ли има човек от дванадесети клас, който да не се замисли за възможността да учи в Русия. Повод за подобни размисли е състоялата се среща с представители на Правителствената програма на Руската федерация „Учи се в Русия безплатно!".
Гостите приветстваха присъстващите и благодариха на ръководството на Езиковата гимназия за предоставената възможност да презентират преимуществата на образованието в Русия и да разяснят начина за подаване на документи по електронен път. Павел Владимирович Журавльов  - ръководител на представителството на Россътрудничество в Република България, директор на Руския културно-информационен център, заяви, че владеенето на руски език разкрива неподозирани възможности в бизнес средите, хуманитарните науки, както и в областта на точните науки и получавайки качествено образование в Русия всеки млад човек би могъл да се реализира професионално във всяка точка на света, защото руските дипломи за висше образование са признати по целия свят. Константин Пеев подробно обясни механизма за кандидатстване във висши учебни заведения в Русия, като подчерта, че Руската федерация осигурява стипендии за всеки един кандидат.
Амбициозните момичета и момчета проявиха нескрит интерес към предложението за обучение в над петстотин престижни университета и над шестстотин и петдесет направления и специалности, за които няма такси. Битовите условия и отпускането на стипендия са още една причина да се погледне към образованието в Русия.
Подобни срещи като днешната възпитаниците на Езиковата гимназия „Христо Ботев" имат доста често, но днес със сигурност мнозина ще пренаредят желанията си и възможностите да учат в Русия.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/4/17 21:09

    Чудесно! Дано повече младежи се насочат към Русия. Там образованието е на много добро ниво.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/4/17 10:21

    Похвално, като намерение-но младите сега не учат Руски език!?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/4/17 01:13

    Те и хиляда университета в Русия да ги чакат, там няма кой да отиде...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.