Почти всеки втори кърджалиец живее в материални лишения. Това показва проучване в региона на Националния статистически институт. Според анкетата, проведена през 2015 година, близо 48 на сто от жителите на областта влизат в графата „за да купя месо, се лишавам от мляко”. Изследването на НСИ посочва риск от бедност и социално изключване за почти 59 процента от жителите в Кърджалийско.

Анкетата е била проведена сред 130 домакинства в Кърджали, Момчилград, Джебел, Крумовград и 20 села в региона. Тази година се предвижда тя да обхване 175 домакинства и по-голям брой населени места в областта.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/4/17 14:01

    Положението е наистина сериозно !
    Магазинер съм и мога да кажа че нищо не се купува !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/4/17 14:14

    Чак сега ли се сетихте и разбрахте колко е процента на бедните .Този процент ,не е верен .Този процент е 85 90-.Народа обедня и се превърна в роб на феодали и бандити ,коите окрадаха държавата и и европейските пари Най-лошото е ,че държавата и институциите гледат и не вярват на ушите си .Срамота и срамота на държавните институции

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/4/17 14:46

    Точно тези ,които се лишават наи много ...изхвърлят по 20 бона от терасите..

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/4/17 14:54

    И да благодарим на националните предатели,мекеретата,убийците на народа които докараха народа до това мизерно положение....истината е един мирен РЕФЕРЕНДУМ и провинцията да се отдели от крадливия и корумпиран катун София които смучаааат кръвчицата на бедния народ....до кога ще се РОБУВА на кръвожадните хиени от София...къде сте г-да и г-жи народни престаеители,вие сте си добре с заплати над 10 бона,разни допълнителни заплати от бордовете на предприятията,огромните комисиони от обществените поръчки,от магистралния асвалт,от милиардните санировки,а бедното стадо никой не го е грижа..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/4/17 15:40

    Само ще кажа, че гърците в северна гърция получават за 1 кг. тютюн общо със всички помощи и субсидии, към 18 лв. на кг. 2-3 членно семейство си докарват на година по около 26-30 000 евро. Това е положението.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/4/17 18:27

    А поминъка на хиляди семейства тютюнопроизводители ликвидираха.Защо на юг гърците взимат по 10 евро за кг тютюн а в Кърджалийско да не може

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/4/17 19:14

    Vsicki dps-regiyoni sa nay bedni..

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/4/17 19:32

    тъпанарите от ДПС ако бяха малко по грамотни и човеци по душа трябваше да направят от нашият регион привлекателно място за живеене .Ей по този начин да натрият носа на тъпите софиянци и останалите региони .Но не ! сега пък онова мекере Местан се появи да баламосва изпосталелите хора като им обещава че като дойдат забрадкаджиите на влас в региона ще настъпи рай .Аман бе бешлици от вас! Каквито българите крадливи , такива и турците милост към своите си хора нямат

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/4/17 19:37

    В Кърджали,да има 2завода като ТЕКЛАС,и щее оправи

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/4/17 13:12

    в ТЕКЛАС прати детето си 4/4/17 19:37, акъл лесно се дава, ама трудно се работи. висша номенклатура-вълкът козината си мени, но нрава никога. аПталите умряха държавна сигурност и възродители, все още живи и на престижни държавни учреждения.. при капитализма сам си търсиш демек работа четем.. капитализъм за наивници, и те ги няма умряха наивниците, границите отворени, няма как да заблудите и вече прост човек

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/4/17 19:31

    Аз нямам дете,че да пращам там,аз работя там и,ми е хубаво

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/4/17 21:25

    Абе аджеми вестникарчета, не ни се правете на не знам какви си, с тези ваши открития че турците в кърджали са най бедни. Това го знае всеки турчин от много отдавна. Пишете кои са виновниците да няма инвеститори в турските райони, но и това го знаят много добре бедните кърджалийски турци

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.