Софийска Районна прокуратура повдигна обвинение и задържа Росен Петров, известен с прякора Животното, за отправените от него заплахи към синдика на ЦСКА Дора Милева.
Припомняме, че  търгът за емблемата на фалиралия футболен отбор бе насрочен за 30 март, но така и не се състоя, заради живия щит, който фенове на тима образуваха около входа на стадион „Българска армия”, а представител на една от страните не бе допуснат до канцелариите на спортното съоръжение. Срещу синдика пък бяха отправени заплахи. „Жалба не съм пускала. Дадох показания в полицията”, посочи за 24rodopi.com Дора Милева.
Днес Милева заяви, че е възможно търгът за емблемата на ЦСКА да се проведе в Кърджали. „Търгът трябва да се проведе или на стадиона на дружеството, или на адреса, където е регистриран синдика. Все още обмислям варианта дали това да се случи в Кърджали или да наема офис в София, където да се реализира търга. Решението ще взема след празниците”, заяви за 24rodopi.com синдикът Дора Милева. Опасенията на кърджалийката обаче са за нови провокации от страна на „червени” фенове в полза на един от участниците.
Ето пълния текст на съобщението от Софийска районна прокуратура:
Прокуратурата привлече като обвиняем Росен Петров – „Животното“, който по време на търга за емблемата и имуществото на ПФК „ЦСКА АД", опит за провеждането на който беше направен на 30.03.2017 г., в административната сграда на стадион „Българска армия“ в гр. София, е отправил заплахи към Дора Милева – синдик на изпадналото в несъстоятелност дружество. Сред отправените от Петров към Милева реплики били думите – „Ако не отвориш офертата и не отмениш търга, няма къде да се скриеш… ще те намерим дори на луната… ще пострадаш!“Действията на Петров били възприети от множество свидетели, като за инцидента незабавно било сигнализирано на органите на СДВР. Служителите на реда задържали Петров, а по случая било образувано досъдебно производство. Впоследствие му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 144, ал. 2, вр. ал. 1 НК (за което се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години).Предвид изключително високата обществена опасност на личността на Петров, основаваща се на неговите многобройни предходни осъждания, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия до 06.04.2017 г., когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.