www.24rodopi.com

Една кърджалийка към един бивш депутат: Какво искам аз от един "труп"?!

сряда, април 1932коментара

Ядосах се на поредния медиен излив на г-н Лютви Местан. Кой идиот даде ход на тази свършено нагла и безпардонна форма на… Фройд казва, че смисъла на човешкото съществуване е удоволствието, обаче при тази профанска бездушна структура….
Така започва писмото на кърджалийката Айлин Мюмюн, провокирано от дописка в 24rodopi.com. Публикуваме правото й на мнение по темата, като сме й спестили онези моменти, които могат да й „откраднат“ от времето за писане на обяснения в полицията и дори да отговаря в съда.
Вижте позицията на Айлин Мюмюн:

Още в първото изречение на тази така измислена негова пресконференция се чува „Проектът ДОСТ“ – чакай малко… Нарича партията си “проектът ДОСТ”, което явно говори за временна идея (защото думата проект се ползва за временни идеи), имаща за цел да добере двамата си водачи, (които до вчера се плюеха един друг), да топлят парламентарни кресла, след което “проектът” да изчезне в забвение…
Местан навреме се сети да даде първата си пресконференция след изборите, - почти месец след вота. И с тази пресконференция той падна на нивото на селски мач от „В“ група. Обаче логично да направи тази пресконференция в Кърджали, поне някоя и друга медия да го отрази, защото на национално ниво той е безинтересна карта. Изобщо, ако проектът на Местан не целеше топли места в парламента, а някаква градивна държавна политика, щеше да говори за политики, пенсии, заплати, и прочие. А не вече година да гради имидж само и единствено върху оплюването на ДПС. Обаче тук идва момента, в който да напомня на всички „свободно гласуващи за ДОСТ“, че Лютви Местан е чедо на ДПС, прибран от село, научен на политика и изгонен, поради някакви си факти.
Изгонен?! Разкажете ми за тази длъжност „председател“, вменена в мозъците на слабоволеви и жадуващи за власт човеци? Кажете ми Вие, съграждани, кой позволява и визуализира този тип човеци?! В тази негова пресконфереция аз научих две неща, че има Доган и има Хасан, а да …и една фелдшерка, която нямаше смелостта на обсъждането на бюджета да излезе с гражданска позиция, а мишкуваше из задните маси на залата…така на въпроса за репресираните…уха!!! Хасан Азис репресира една служителка, която не е уволнена, а преместена. Всички, които познават работата на кмета, знаят, че той държи както на града, така и на селата, нормално е да изпрати добър специалист там където е необходим. Обаче тази служителка се оказа председателка на ДОСТ …нещо си там.. обаче тя и братовчедка на г-н Местан, и видиш ли рев до небесата, репресирани, бабаити… смея се!
Срамота – та всички помним безкомпромисната чистка, която г-н Лютви извършваше години наред, докато меча на властта беше в него. Но това не се помни, Боже, опази ни от прогледналите! Боже, опази ни от наглите, безочливите и душевните.... Как е възможно моята България да се разкъсва от една формация, която няма да влезе в историята с нищо добро, демократично и истинско,… как в тази моя Родина си позволява една нещастна малка душа да проявява лицемерие и да говори за „свободен избор“, та толкова роднини бяха натъпкани в автобуси, толкова „приятели“ бяха купени… това е „свободен глас“, това е демокрация?! Не мога повече! Махнете се от тук, махнете се от моя град, махнете се от моята държава! Демокрацията не предразполага заплахи, политически заплахи, тя предразполага да влияеш на хората със своята политика, харизма, идеали и каузи.
Местан говори за масови протести в отговор на уж репресиите от страна на Хасан Азис - ако избирателите му решат да протестират, то те ще бъдат проблем на Турция, а не на кърджалийския кмет, защото те живеят извън БГ и вероятно ще протестират в Турция, а не в Кърджали. Представяте ли си до къде ще ни стигне битието, че утре е възможно да се събудим и до всички борещи за демокрация се нареди и един змей, ламтящ змей за златната ябълка?!!! Но аз да продължа, че то не спирах да се задъхвам когато четях думите от ДОСТ - Връх на наглостта на Местан е да се хвали, че е “ДОСТ е втора политическа сила в Кърджали”, умело избягвайки факта, че “проектът” му не спечели нито един депутатски мандат в града, а 3 от общо 5 кърджалийски мандата са на ДПС. А внесе толкова купен и подкупен вот, посадиха се плодни градини за цяла област. Кърджали и Кърджали, аршинът на Местан мери до Кърджали…Но съграждани, въпреки че лидерите на всички останали коалиции, които получиха под 2-3% на изборите, подадоха оставка и се скриха вдън земя (справка - ДБГ, СДС, и прочие), Местан нагло продължава да се хвали че е победител на тези избори със своите 2.88%. Всъщност този същият Местан плати ли на гласоподавателите си, които излъга и не извози с автобусите им към Турция в деня след вота? Аз продължавам да питам, не искам отговор, в себе си го намерих, но потърсете го и Вие за вас, ще прогледнете и ще го пропъдите от себе си. Какво ли значи “агресия” към ДОСТ, за която говори Местан - дали има предвид ареста на мъжа на кандидат-депутатката му, хванат с дрога в колата; или 500-те торби с продукти, хванати от полицията? Това ли е агресия?
Няма да спра до тук, ще питам аз за „бабаита Хасан Азис“, … наистина не мога да не се изсмея, интересно как човек с четири човека постоянна охрана (от народната обич ли се пази Местан) нарича кмета Азис “местен бабаит”. Човек, който е придружаван от кортеж черни джипове, нарича Азис “бабаит”. Паралел - Азис е най-откритият пред хората кмет.
Хасан!!! – какъв бодил е нашият кмет в задника на Местан?! На мен ми заприлича на вопъл на незадоволеност, на жажда, на какво,… на загуба! Местан загуби от Хасан! Нормално, в този живот има два вида политици - заек и лисица, но някъде там има и вълк. И вълкът изненадва със своето постоянство, ни хитрува, ни умува, ни се страхува! Олеле! Няма край наглостта. Изобщо, на безочливо наглите изказвания на Местан може да се отговори само по един начин - с широка усмивка. Баба казва:“ Защото за мъртвите или добро, или нищо.“ Какво искам аз от един "труп"?! Достойнство, честност, равнопоставеност, мисъл, съпричастност…?!
Неведоми са пътищата Божи. Това не знам дали е политически живот, но е Джурасик парк. Стига ли моето възмущение до Вас? Нека спрем посегателството над нашата Родина! Хора, не може с мълчание да галим простотията, наглостта и бездушието. Да спрем да го подхранваме. Разберете, такива хора разнасят зараза на самоунищожение, те носят празни и голи мозъци, души и сърца! Аз не мога да живея така! Моят дядо се върти в гроба сега от възмущение и непримиримост, какво зло ни донесе живота!
Моля ви, нека да намерим себе си, да кажем край на опитите с нас, да изгоним бутафорните човеци, да затрием лицемерието.
Айлин Мюмюн,
Кърджали, 18 април 2017 годинаthumbnail

Лютви Местан се оплака от репресии, здравна служителка в градско училище била преместена в село МиладиновоИзпрати :

+ коментара + 32 коментара

Анонимен
19/4/17 09:07

Ако ще се изразява гражданска позиция, това не би трябвало да става чрез оплюване на една и същевременно защита на друга партия или движение, защото така не се вдъхва доверие, а партийна принадлежност

Анонимен
19/4/17 09:14

malii ayliiin mnogo entiligantna se okaza mii

Анонимен
19/4/17 09:39

Prazni prikazki aylin govoriş vazmuren sam ot tvoyata reç ot dps hair nema da doyde stari mutri gledame 27 godini gladni kuçeta ste

Анонимен
19/4/17 09:44

АЙЛИН НА ЗАПЛАТА ЛИ СИ В ОБЩИНАТА ИЛИ НЕЩО СЕ БЪРКАМ?

Анонимен
19/4/17 09:48

Поздравления Айлин точно и ясно!

Анонимен
19/4/17 09:53

Заглавието трябва да е
Една учителка пита друга бивша учителка: Ти сега като си използван и захвърлен пак в Момчилград учител ли ще станеш, а???

Анонимен
19/4/17 09:53

Ами не видях някъде авторката да оплюва партията на Местан, критикува само неговото поведение. Браво за гражданската позиция, госпожо.

Анонимен
19/4/17 09:56

Няма служителка на име Айлин Мюмюн в общината, стига сте търсили теле под вола, всеки който не харесва Местан непременно ли трябва да работи в общината. Пфу, че прости хора коментират тук.

Ръфкъ ага
19/4/17 09:57

Най големия проблем на човечеството е невежеството и от там идва голямата и истинска разлика в избора на хората. Разликата между града и селото ,това е същинската битка .

Анонимен
19/4/17 10:06

Дост а точно казано,особено бодила ,че Местан е най големият лицемер ,както и себеподобните Бахри,който грухтеше и насъскваше хората и ги правеше врагове ,и този Шабанали,който източи парите на ТИКА

zaferiyus
19/4/17 10:10

Като е политически труп защо цялата държава и политиците ги е страх от ДОСТ/МЕСТАН. Бъдещето на България е в ръцете на МЕСТАН АГО.

Анонимен
19/4/17 10:15

Браво Айлин аз съм българин и уважавам г-н Хасан Азис. Той направи много за града ни и не може да бъде оплюван от този мишок/агент Павел/. А пък от горе има някой дали Господ или Аллах той вижда кой какво прави и се отблагодарява а другите наказва.

Анонимен
19/4/17 10:18

Престанете вече , ситуацията много ми прилича преди1989год. Тогава някои излизаха по весниците и викаха ,напуснете моя град'Госпожо ти какво си дала на Кьрджали .Всичко ви е остатьк от"доброто лошо време"

Анонимен
19/4/17 10:21

Защо им обръщате внимание на тези умрели лисици. Оставете ги да си харчат откраднатите пари и по нощите да сънуват кошмари. Питам се само защо не са мюсюлмани и само по Байрам влизат в джамия менте мюсюлмани.

Анонимен
19/4/17 10:22

Заферчо, никой не го страх от агата ти, никой не сайдисва предателите освен теб, кланяй му се, целувай му краката - проблема си е твой. За нас той вече е никой, както и другите на снимката. Бъдещето няма как да е негово, но ако много го обичаш , прибери си го у вас.

Анонимен
19/4/17 10:33

ZAFERIYUS пий си хапчетата бе момче,че да не дадеш фира !

Анонимен
19/4/17 10:33

ZAFERIYUS пий си хапчетата бе момче,че да не дадеш фира !

Анонимен
19/4/17 11:11

Браво много си смела Айлин всичко което е написано е много точно и няма лъжи!

Анонимен
19/4/17 11:14

Този zaferiyus 19/4/17 10:10 бил ли е член на ДПС?

Анонимен
19/4/17 12:06

Анонимен 19/4/17 11:14
ZAFERIYUS ne e bil.
Basta mu e osnovatel i 4 godini sekretar na DPS Momchilgrad.

Анонимен
19/4/17 12:07

Aferim ZAFERIYUS.

Анонимен
19/4/17 12:30

Бил е член на ДПС ял, пил ... ама готверен е той.... Идиотчето Заферус със селски очила

Анонимен
19/4/17 13:16

Айлинче,турците обречени ли са на Дпс??нямат ли право да си създадат алтернативи или някои се боят да си изгубят топлите кресла???

Анонимен
19/4/17 13:38

Браво Айлин!Силно се надявам, че си от младото поколение на град Кърджалил.Ето това е демокрацията.Спокойно да изразиш мислите си независимо какъв е проблема.Тези, които не могат да слушат истината, да се пенсионират.Да оставят кокала на младите.Горе главите млади хора. Ваш ред е.

Анонимен
19/4/17 13:50

Спрете да говорите глупости зафериус. Никой не се страхива от Местан и ДОСТ. Всички се притесняват обаче от бруталната намеса на Турция чрез ДОСТ и опита да се вкарат в парламента хора ислямисти, подчинени на Ердоган

Анонимен
19/4/17 14:45

na umrial 🐕 rita li se ma kizim?!...

Анонимен
19/4/17 14:49

към анонимен 19/4/17 10:15
какво е направил Хасан Азис
младите избегаха НАЗАПАД
дъртите бегат на село!
А Кърджали опустя и се насели от абурегени
браво на родопито от нищо нещо прави
чиляците да четем как оплюват този дето преди им сереше парии

Анонимен
19/4/17 16:41

Демек феодализма в Кърджали ще продължи и в града ще останат само депесари

Анонимен
19/4/17 17:41

Аре стига с тия роднини на Местанчо!!!
За нас младите в Кирково няма работа , а зетя на Местан е на 70 години и е още на работа като шофьор в спешното в Чорбаджийско. Хем пенсионер по телк хем по възраст. Кой още го държи там питам аз? Няма ли млади безработни в този район та стари пенсионирани инвалиди карат линейките на бърза помощ? Егати държавата

Анонимен
19/4/17 17:49

Страхът е гаден

Анонимен
19/4/17 19:43

Братовчеда на Местанчо също е на работа във фотиново, нямали по кадърни от него бе кмете,че го държиш на работа.Преди как се хвалеше само да бяхте го чули.Нали така Еролчо.

Анонимен
20/4/17 10:51

Браво Айлинка

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи