Ръководството на „Теклас" е готово да наема работници дори и от Неделино. За целта ще бъдат проведени срещи с жителите на родопската община, на които да бъдат представени условията за работа в предприятието.
Това стана ясно след проведена работна среща между кмета на Неделино Боян Кехайов и изпълнителния директор на най-голямото предприятие в Източните Родопи-Георги Георгиев. „Осъзнаваме, че безработицата е един от най-големите проблеми за нашата община, затова и търсим решение", посочи кметът Кехайов.
Пред него изпълнителният директор на „Теклас" пое ангажимент за наемане на работници от града и осигуряване на транспортна връзка от община Неделино до производствената база, разположена край Кърджали. Уточнено беше да се проведе събеседване с представители на „Теклас" и желаещите да започнат работа на 5 май в община Неделино. Бъдещите служители от родопския град ще трябва да изминават на ден над 100 километра в двете посоки с осигурен транспорт от компанията. За „Теклас" работят жители от всички общини в Кърджали, включително и от съседната Хасковска област.
Припомняме, че през м.г. „Теклас-България" откри своя трети завод край Кърджали. В момента се строи и четвърти в Крумовград. Над 2500 са служителите на предприятието за каучукови съединения и пластмасови тръби за автомобилната промишленост. Дружеството е един от най-големите доставчици на такива компоненти за европейския и световния пазар и работи за компании като General Motors, Volkswagen, Daimler Mercedes и др.
На снимката: Кметът Боян Кехайов (вдясно) заедно с изпълнителния директор Георги Георгиев
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/4/17 18:56

    Теклас да вземат да направят един цех в Бенковски, так ще поемат работници и от Златоград и от Неделино и от Кирково. Навремето не случайно район Бенковски беше много добре развит , имаше бая цехове, докато няколко местни дерибеи ги разграбиха .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/4/17 19:32

    Какви глупости пишат тия журналисти,платени статийки ..Теклас не могат да намерят вече хора от К-ли и Х-во и за това се ориентират към по западналите места това е фабриката с най-мизерните условия във цяла Югоизточна България.А към работниците се отнасят като към робовете едно време Автора може ли да направи справка в последните 3 години колко хора са наети и колко са напуснали фабриката....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/4/17 19:50

    в Кърджали има толкова много безработни а те търсят хора от Неделино и Златоград.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/4/17 20:33

    Търсят бедни и зависими работници.Които да ги страх да не си загубят работата,и да изпълняват безпрекусловно всичко.Скоро всички фирми в Кърджалийско ще търсет работници ,и вече ще се сетят да дават и пари,но ще е късно.
    Петър

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/4/17 20:38

    Negramotni na4alnici.... Smenete vsi4kite...
    4ove6ki resursi pak sa negramotni ....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/4/17 21:13

    В кърджалийско има много млади хора къде изчезнаха тези младежи

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/4/17 21:21

    Bg horata ne obiçat tejka rabota sviknalisa s cigarka poçivki mphabet gladni da hodat no naduti da vidim do koga

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/4/17 21:29

    Кърджалийските младежи работят на Запад...от Теклас търсят балъци от барчинките.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/4/17 22:41

    Наистина направете справка колко са постъпили и колко са напуснали?и колко са уволнени без причинно..защото не са лизачи на tr шефовете

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/4/17 22:57

    Имам много познати, които са постъпвали там на работа и всички се оплакват от отдел "Човешки ресурси". Нека този отдел да се разпусне, те спъват завода, но директора май не знае, че е така. Дано някой ден и той да присъства в интервюта за работа или да подслушва стаята за интервюта какво се говори вътре. А и публична тайна е, че има много "уредени" хора там. Докато това не се подобри, няма как да си намерят работници и служители, които търсят. Даже аз се сещам от моят кръг за минимум 10 души, които могат да бъдат много полезни там. Ало директора вземи мерки вече.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/4/17 23:29

    Теклас търси роби от Африка.Неделинци не са толкова глупави че да не знаят колко ще е горивото на автобусите

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/4/17 06:12

    ХЮХЮТАХ Дават повече ама за 18ч раб.ден

    ОтговорИзтриване
  13. Ако не си циганин казълбаш по добре да не се пробваш.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен12/4/17 09:31

    Теклас да направят един цех на връх ада тепе Крумовград е там злато Поне ще излъчат ако намеря някакъв мангал б**** на да има работи.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен12/4/17 09:55

    До 19,32: Ами разкажи бе, нъль си много осведомен. Хората са ти написали това, което е станало на срещата

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен12/4/17 11:39

    Какви злобни хора има.това са търтеи лентяи вечно недоволни.къде има 16 часа работен ден.В теклас се работи на три смени.едниния трябва да стане за да седне другия на машината. Много гладни ще стоите мързеливи хора които само негодувате.Направи ти фирма и д0авай по 2-3 и 5 хиляди лева а не само да мърмориш мълрша такава

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен12/4/17 11:43

    Хората са направили заводи в кърджали.имам познати и то доста хора които са доволни от заплатите осигуровките храна транспорт.постоянно увеличавали заплатите и други допълнителни стимули. другото е комунизъм. ако ти хареесва отиваш и работиш ако не стой си в къщи и само филосовствай и с два лева в джоба по цял ден пий по едно кафе и стои по заведенията и търси някоя незаконна далавера. само завистливите мързеливите и негодниците постоянно бръщолевят

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен12/4/17 12:15

    Tekkas nomer 1,i 5 ceh shte stroqt,2500-2700 rabotnika shte ima,zaplatite sa dobri,postoqnno uvelichavat,da ima kakvo da se jelae,no i ot rabotnicite zavisqt zaplatite,ako sa savestni po malko reklamacii i poveche bonusi i stimuli,dopalnitelni zaplati i t.n.ako sa nesavestni i ima poveche reklamacii se plashtat globi kamnklientite i parite za stimuli namalqt,nqma tolkova golqm investitor v kardjali,i sigurno nqma i da ima,zatova ubajavaite teklas,ako ne drugo

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен12/4/17 13:56

    Ако се открият и други заводи в Кърджали както обещаха към края на годината да се открие голям завод тук ще има конкуренция и фирмите ще вдигнат заплатите....само да не стане като ЯЗАКИ и САБА които избягаха от тук и откриха заводи край Димитровград.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен12/4/17 15:46

    Вьзможно ли е аз да имам 31 години трудов стаж, а пьк от година и пет месеца, да не ми се изплаща трудовото ми вьзнаграждение-това е незаконно кьм кого мога да се обьрна да се оплача?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.