Това е вътрешен, техен проблем, на Турция. Не е наш проблем. Особено големи промени няма да има. Това каза пред журналисти служебният премиер Огнян Герджиков във връзка с референдума в Турция, предаде агенция „Фокус“.
„Чакаме окончателния доклад от ОССЕ – Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Силно се надяваме турската страна да спазва своите ангажименти, които е поела, като членува в редица международни организации“, посочи той. Според него трябва да се концентрираме основно върху отношенията с Република Турция въз основата на добросъседство със зачитане на международния ред.
„Нямаме никакви основания да правим нещо различно от това, което сме правили. Ако има атакуване на резултата, обжалване – има си съответните органи в Турция, които ще се произнесат дали и до колко всичко е редовно“, коментира Герджиков. По думите му, ако Турция въведе смъртното наказание, това ще я отдалечи много от възможността да бъде в перспектива членка на ЕС.
Служебният премиер коментира и началото на новия политически сезон. 44-ото Народно събрание започва работа утре.
„Щастлив съм, че наближава краят. Броя дните, като в казармата. Надявам се политическият сезон да бъде успешен, защото е полезно за всички да бъде успешен“, каза Герджиков.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. zaferiyus18/4/17 20:41

    Ти да мълчиш както мълчеше за безобразията при блокадата на границата от молоумници.
    Да мълчиш както мълчеше за незоконно анулираните бюлетини на ДОСТ.
    Бъди послушен и изчезни от политическото прострастранство.
    Нерде ТУРЦИЯ, нерде ЕРДОГАН, нерде си ти жалък човек.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/4/17 09:09

    тези избори показаха истинското лице на управлението в България, цялата власт в защита на доносниците, в защита на дъщерните партии на БКП.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.