В рамките на седмицата на детската книга в Русия бе организирана международна видео-конференция  „Екологично образование и възпитание на деца с ограничени здравни възможности, чрез четене и творчество". В нея се включиха Маргарита Павлова – писател от град Кърджали и библиотекар от Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров", „Тулската областна специализирана библиотека за слепи" /ТОСБС/ в град Тула, Русия, Педагогическият  университет „Лев Н. Толстой" - Тула и Детска градина от комбиниран вид № 20 от град Новомосковск, Тулска област, в която се възпитават деца с нарушено зрение.
Конференцията бе открита от Чуканова Алевтина Митрофановна, директор на „Тулската областна специализирана библиотека за слепи", с кратко въведение за „Формулата на  успешното – партньорство", разказвайки  как  пета година работят съвместно с Маргарита Павлова и издават нейни книги в няколко формата – говорещи книги, книги с окрупнен шрифт, книги с шрифт на Брайл, както и книги от текстил и създават куклени спектакли по нейни приказки.
След обръщение отправено от Маргарита Павлова към участниците в конференцията, завеждащата детския център към ТОСБС  Демидова Татьяна Владимировна, представи „Докоснете и прочетете", включващо куклен спектакъл по приказката на Маргарита Павлова  „Черноскок и  Дъждокап". Артисти изиграли представлението са  студенти от Педагогическият  университет „Лев Н. Толстой" – Тула. Конференцията продължи с представяне на диафилм по приказка от същия автор „Врабчето Трошко през зимата", създаден по проект „Творчески идеи в партньорство между Педагогическия университет в Тула и специализираната библиотека. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. батко9/4/17 13:05

    Поздравления за Маргарита Павлова! Нека бъде все така шило, което не ще да стои в торба...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.