Великденски баскетболен турнир в памет на нелепо загинал състезател на „Арда" организират негови бивши съотборници. Той ще се проведе в събота в зала „Арпезос", съобщиха за 24rodopi.com организаторите.
„Скъпи приятели, преди 16 години от този свят си отиде преждевременно и по доста нелеп начин нашия приятел и съотборник в баскетболен клуб „Арда"- Пенчо! От тогава измина много време. Ние поостаряхме малко, пръснахме се по страната и чужбина, всеки следвайки своя житейски път. Пенчо, за съжаление, си остана тук в Кърджали, остана млад, усмихнат, остана сърцат и горящ, остана онзи, който заедно с нас побеждаваше по терените и бе пленен от магията, наречена баскетбол! Но ние, неговите приятели, му дължим нещо. Дължим му да се върнем в играта, поне за малко. И спомняйки си за него и в негова памет, нека в навечерието на най-светлия християнски празник Великден, се съберем и поиграем! Нека си спомним за Пенчо! Нека не го забравяме! Нека отново бъдем един отбор!", призовават съотборниците на Пенчо Пенчев.
В събота в 9:30 те ще се съберат пред зала „Арпезос", откъдето ще тръгнат заедно към гробищния парк, за да поднесат венец и да запалят по свещичка за Пенчо.
В 10:30 часа съотборниците на загиналия едва на 19-годишна възраст кърджалиец, ще дадат стар на турнира „Пенчо Пенчев", а идеята е надпреварата да стане ежегодна и да „запали много нови и бъдещи сърцати последователи на Пенчо".
Кърджалийският баскетболист загина през май 2001 година, блъснат от автомобил на Ардинския мост.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/4/17 13:46

    Похвално е това което правите. Малко хора не забравят приятелите си. Лека му пръст и светла му памет на момчето. Той живее в сърцата на тези които са го познавали

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/4/17 17:27

    Не го забравяйте момчета!Той беше много добър.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/4/17 18:56

    Браво! Добър пример!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/4/17 19:20

    А бе тва бушмена ли е горе в ляво?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/4/17 19:21

    Пенчо лека ти пръст много добро момче

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/4/17 19:23

    ЕЕЕЕ Кичков браво

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/4/17 19:25

    Лъжеца навремето мноо играеше ама вече остаряхме

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/4/17 22:07

    Bravo na vas momceta

    ОтговорИзтриване
  9. Петя Петкова13/4/17 22:14

    Благодаря на организаторите на турнира! Преди 16 години бяхте усмихнати момчета, винаги готови да играят баскетбол. Днес дори не можах да ви позная! Станали сте красиви, силни и достойни млади мъже!Гордея се с вас, така както се гордея с Пенчо!Желая ви много здраве и успех в живота! И Бог да ви пази!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весо4/5/19 19:19

      Здрасти Петя
      Контакт за кореспонденция ?

      Изтриване
  10. Георги Димитров 7714/4/17 09:24

    БЕШЕ МЪЖКО МОМЧЕ
    КАПИТАН И ЛИДЕР НА БК.АРДА КЪРДЖАЛИ
    НОМЕР 7 ПЕНЧО ПЕНЧЕВ..

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/4/17 21:46

    Не го познавам момчето, но щом е бил добър спортист аз съм за него. На времето и аз бях спортист по гимнастика от отбора на тренера Георги Георгиев. Лека му пръст на тренера, беше страхотен мъж! В С.Загора станахме 4-ти от 8 отбора и цяла България се хвана за главата. Едно провинциално отборче да се вмести в надпреварата на републиката!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/4/17 00:25

    bog da go prosti bravo mom4eta dobre ste go izmislili toz turnir bravo pen4o 6te se radva 6te ve gleda ot gore i 6te vi se radva bog da go prosti dobro mom4e be6e

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.