Близките на 32-годишния мъж са отчаяни, атрофията му прогресира

„Отчаяни се, не разполагаме със средства и затова обявихме за продан къщата в Минерални бани, където живеем общо 7 души”, каза през сълзи бабата на Васил Минка Алиева. 68-годишната жена припомни, че внукът й страда от тежка атрофия на мускулите.
През декември 2004-а година след тежка катастрофа Васил остава парализиран и прикован на легло.
Васко има счупване на шийния отдел на гръбначния стълб и крайниците му остават неподвижни. В момента се нуждае от незабавно лечение. Опериран е в Клиниката по неврохиргия към Университетска болница „Свети Иван Рилски” в София през 2007 г., но без резултат.
От УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив са го насочили към турската клиника „Аджъбадем”, където трябва да му поставят специална помпа на гръбначния стълб. С нея ще се вкарва лекарство, което ще отпусне всички нерви и ще помогне за раздвижването на мускулите. До атрофията се е стигнало, защото Васил от 12 години насам е на легло с неподвижни крайници.
За лечението му са необходими над 20 000 евро. Помпата струва 8 000 евро, отделно се заплащат 12 000 евро и за операцията. Масажите за възстановяване могат да се осъществят в Павел баня, където всеки ден струва 120 лева.
Сметката за набиране на средствата от дарения е следната:
IBAN BG86 CECB 9790 40G9 7685 00
BIC    CECBBGSF
Васил Димов Стефанов
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.