Над половин час продължи срещата на кмета на община Кърджали с премиера Огнян Герджиков и придружаващите го лица днес. В нея участваха зам.-кметовете на общината Веселина Тихомирова и Мюмюн Али и председателят на Общински съвет Кърджали Раиф Мустафа.
Инж. Азис постави на вниманието на министър –председателя няколко основни въпроса, като акцентира преди всичко върху темата „Маказа" - както от гледна точка на изграждането на обходният път на Кърджали, така и от възможността през пункта да минават не само леки автомобили. „Ще ви бъдем благодарни ако насочите вниманието на бъдещия премиер към въпроса за изграждането на обходният път на Кърджали, защото този въпрос не е само от местно, а и от национално значение", заяви кметът.
В хода на разговора инж. Азис представи някои от реализираните проекти на общината до момента, като подчерта, че Кърджали може да се похвали с положителен прираст относно икономическото развитие на общината. Като пример градоначалникът посочи изградените вече три корпуса на завод „Теклас" и предстоящото стъпване в областния град на високо технологично производство от фирма Ай Пи Ес. Герджиков бе запознат и с проекта, който работи община Кърджали по Норвежкия фонд за реставрация и консервация на Перперикон, както и с проекта за индустриалната зона. Премиерът имаше възможността да види и идейните варианти, дело на скулптура Зиятин Нуриев за бъдещ паметник на толерантността в Кърджали.
Кметът инж. Азис постави пред служебния премиер и въпроса свързан с оживяването на малките населени места. „Сега Кърджали като областен град, въпреки многото малки населени места, не може да участва с проекти по Програмата за развитие на селските райони. В тази посока трябва да се търсят възможности", каза градоначалникът.
Герджиков изрази възхищението си от направеното. „Аз съм почти зашеметен от това, което чух и видях. Учуден съм колко малко се знае и пише за положителните неща, които се случват в Кърджали", заяви Герджиков.
В края на срещата той остави и своето послание в почетната книга на Кърджали. В нея той написа:„За мен беше удоволствие да посетя един град, който може да бъде за пример на останалите градове в България за успешно развитие".
За спомен от срещата инж. Азис подари на премиера фото албума „Кърджали-поглед към миналото" и картина изработена с характерния за Източните Родопи полускъпоценен камък-ахат.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/4/17 22:15

    Може да служи за пример как един хубав град се разпада ....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/4/17 08:05

    Трябвало е да се срещне и с обикновени граждани Герджиков и да се разходи по малките фирмички да види какво ще кажат.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/4/17 08:36

    Пример за какво?! Единственият областен град без улично осветление, без кино, без спортна база, ходиш на плуване в Кирково или Златоград. За дупки по улиците и кучета да говорим ли? Или за мръсотията в града и хаоса в движението и паркирането. Или за санирането?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/4/17 08:41

    Предишната статия ни убеждава точно в обратното, че сме за пример на останалите градове.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/4/17 10:30

    Веднага да се уволнят стилистите на Герджиков, как може да му сложат такава риза на този костюм,ужасно нелепо стои

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/4/17 10:48

    Пълно е с дупки и по- голямата част от уличното осветление не работи!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/4/17 12:43

    te tova si e Bg,kak moje po takIv prost na4in da se izkaje edin premier.....yasno e 4e vsi4ki zaedno kradat ot edna i sI6ta KATSA

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.