Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ знаково влиза от Кърджали и освобождава мястото си в Търговище, съобщава „24 часа“.  12 души, избрани от два района като водачи, трябваше да заявят пред ЦИК до края на деня в събота откъде искат да са народни представители.
Както вече 24rodopi.com писа, вторият в Кърджали - кметът инж. Хасан Азис, вече се отказа от парламента и неговото място заема зам.-кметът на Момчилград Ерол Мехмед.
12 депутати са подали заявления за това от кой район желаят да бъдат обявени за избрани след изборите на 26 март, изборът на Мустафа Карадайъ е Кърджали, съобщи председателят на ЦИК Ивилина Алексиева по време на заседание на комисията днес.
Народни представители от 9-ти Кърджалийски многомандатен район стават:  Цвета Вълчева Караянчева – ГЕРБ, Александър Тихомиров Симов – БСП,  Мустафа Сали Карадайъ,  Адлен Шукри Шевкед и  Ерол Осман Мехмед – ДПС.
Системата „Хеър-Ниймайер“ не позволяваше на ДПС да спечели повече от три мандата в избирателния район, което 24rodopi.com писа неведнъж по време на предизборната кампания, а и преди това. Постигнатият максимум е успех за кърджалийската листа, водена от Карадайъ. Следва да се отбележи, че това беше най-трудната кампания за ДПС от 27 години. Опонентите разполагаха с външно финансиране, изразяващо се в милиони евро. Около 10 000 торбички с храни с логото и номера на една от партиите бяха раздадени в Източните Родопи (това са над 100 тона храни). Министри от Турция и други активисти на управляващата Партия на справедливостта и развитието агитираха открито за тези опоненти, а изселнически лидери и мюфтии заплашваха нашенците в Турция и роднините им в България, че ще понесат санкции, ако подкрепят ДПС. От южната съседка с автобуси бяха докарани около 15 000 избиратели. Отпаднали от кандидатската листа на ДПС бивши депутати пък открито работеха срещу ДПС, а разрушителната им активност беше по-голяма дори от тази на платените агитатори на ДОСТ и т. н.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/4/17 08:04

    kato imash glasove za 2 mandata kak da specelish 4. Alo tedakciqta mislete pyrvo kato pishete.3 tiq mandat na dps e ot nalivaneto na glasovete ot turciq.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/4/17 10:43

    Другия път ДПС ще има да чака ние помаците да гласуваме за ВАС, пренебрегнахте нашия човек другия път ще се хванете за палците тогава.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/4/17 10:53

    Хей неграмотник гласове от Турция се наливаха в интерес на ДОСТ. Следиш ли събитията? Апропо Българската държава позволи създаването на тази шизофрено терористична формация...сега си задай въпроса чий интерес обслужва българската държава. Проблем на държаавата не е ДПС малоумнико...хайде със здраве!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/4/17 12:10

    Много сте тъпи бе братлета това цялото е една игра. Гласуваш или не гласуваш за която и да е партия все тая. Всеки идва на власт прибира комисионните 20-30 процента от евросубсидиите. Вие се карате тука като будали. Прост народ слаба държава. Терминал 2 добро решение повярвайте ми.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/4/17 12:18

    Успех ДПС успех господин Карадайъ трудното отмина на следващите предсрочни парламентарни избори 4депутата са в кърпа вързани . Разпада на продажните неблагодарници от Дост е въпрос на време,сеира предстои интересно ми е как ще отчете откраднатите 20000000евро агент Павел пред диктаторчето тези пари няма да останат непотърсени както останаха с пръст в устата от изборните резултати

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/4/17 13:32

    DO 12;18 Lujesh se igrata tepurva zapochna,nqma koy da glasuva ve4e za rasistite ot DPS

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/4/17 13:41

    Само и само ДПС....долу долу продажниците,мекеретата...ДПС е запазената марка за Българските турци,нема дост-тост-асвалт паша.....ДПС е номер-1

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/4/17 14:04

    Интересно какво правят българските помаци в ДПС, след като турците сами заявяват, че ДПС е запазената марка на българските турци?!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/4/17 14:25

    Nedey pishe ot imeto na istinskite Turtsi

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/4/17 16:13

    ДПС е номер 1 за определени хора няма спор по това отношение.Тя партията си е ваша частна собственост а не на народа за това народа лека по лека все по малко гласува за вас.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/4/17 17:00

    До всички горе коментатори представили се, като помаци.
    Мили приетели, Вие не осъзнавате ли, че над 70 % от вашата общност гласуват за други партии, а не за ДПС?! (твърдя това, защото познавам около 10 семейства които гласуват за др партии)
    Преференциите на г-н Синабов http://rodopi24.blogspot.bg/2017/03/10-2.html -733 гласа е доказателство, колко сте единни и подкрепяте ДПС или по точно казано бат Алоша. Имахте и имате представител в Общината (зам.-кмет). На местните избори 2015 имахте възможността да работите с преференции, както всички направиха, и имахте възможността да искарате една интелигентна дама, за общински съветник. Във всичките ОУ домакините в града и населените места са от вас. А, отгоре на това, водачът на листа от ДПС също е от вашата общност (според слуховете-Борино).
    Чесно казано не ви разбирамммм.
    Също така не разбирам, защо, публично трябва да се прави шоу, да се афишира претенциите, етноса, религията и т.н.
    Нее ли най-важното 1. да сме хора, единни, толерантни и сполетни - не зависимо от различията ни?
    Не осъзнавате ли бе хораааа?... ние притежаваме най-голямото богатство РАЗЛИЧИЕТО - букет от хораааа.
    Никой вече не гледа цвета на кожата, името, религията, вярата.Важното е да си ЧОВЕК с главна буква "Ч", да си професионалист или специалист в някоя сфера (но в БГ всички са професионалисти, специалисти по всичко).

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/4/17 17:47

    До 13:32 с хора с умствена недостатъчност като теб и Павел няма кво да споря не се лъже глупака може и да се лъжа но съм убеден че и изселниците няма да гласуват за Дост докарахте хората а сега ги карате да си платят превоза резили такива а политическите трупове след изборите се увеличиха; Тахир, Дикме, бахри Юмер, Касим далчо, корман Исмаилов Октай и други.те са много бе артик то и времето се стопли то наоколо вони бе кардешим щяхда забравя агент Павел

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/4/17 21:22

    DO 17;47 Nadqvayte se DOST da izchezva kazah vi igrata tepurva zapochva ,hieni za pari daje s rasistite se sayuzihte ,sledvashtiyat put koeto ne e dale4e 4 procenta shte sa vi mnogo

    ОтговорИзтриване
  14. С.бинев3/4/17 07:46

    Специолно в Кж изселниците гласуваха за дпс.за Дост гласуваха в общината 6100 тоест здраво рамо за дпс

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен3/4/17 11:20

    До 21:22 играта приключи бе безмозъчно мекотело време е за отчет на присвоените пари.Кво си мислиш че всеки ще се продаде като теб за жълти стотинки,баси кампанията с едни овощни фиданки и хранителни продукти да подкупват избирателите ама на такива темерути като теб и това е много

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.