www.24rodopi.com

НСО свали държавната охрана на Лютви Местан, извънпарламентарният политик се пази от частни гардове! Критичният период за него бил между 7 и 9 юли, сега не е страшно (обновена)

четвъртък, април 628коментара

Охраната от НСО на лидера на ДОСТ Лютви Местан е била свалена вчера. В момента извънпарламентарният политик е пазен от частни гардове, разкриха за 24rodopi.com от ДОСТ.
Държавната охрана е свалена само два часа след като Местан даде пресконференция, на която заяви, че ще иска касиране на изборите и обвини ЦИК, че прескачайки решение на Върховния административен съд, е възпрепятствала правото на вот на стотици български граждани зад граница, пише сайтът „Клуб З“.
Официалното решение за сваляне на охраната е връчено на Местан от офицер на НСО в писмен вид. Обикновено по процедура изпълнението на такива решения се привежда в рамките на няколко дни след връчването им. Не е ясно кога точно е взето решението на комисията, която преценява наличието или отпадането на заплаха на публични лица. Тя се състои от директора на НСО, председателя на ДАНС и главния секретар на МВР.
Практика е, че този "триумвират" носи колективна отговорност и не дава информация и обяснения за своите решения, отбелязва сайтът.
В края на 2015 г., когато Местан бе свален от поста лидер на ДПС, охраната му отново бе скоропостижно свалена в деня, в който излезе прословутото слово на почетния председател на движението Ахмед Доган, сложило край на кариерата на настоящия лидер на ДОСТ в ДПС. Тогава Местан се скри в резиденцията на турския посланик в София и остана там две денонощия.
Въпреки обясненията тогава, че Местан не е бил застрашен, след това охраната му бе продължена.
Късно снощи Евгений Михайлов, който бе кандидат за депутат от ДОСТ, е написал следното във фейсбук: „Пресконференцията на ДОСТ наистина свали всички маски и извади много хора от равновесие!!! Днес, НСО, която е на подчинение на (п)резидента Румен Радев, е взела решение за сваляне на охраната на Лютви Местан - председател на ДОСТ“.
Публична реакция или потвърждение от самия Местан до момента няма.
Както вече 24rodopi.com писа, от началото на юли м. г. Лютви Местан е с изключително засилена охрана от НСО. Тогава по оперативен път е постъпила информация за висока степен за опасност за живота на политика. Критичният момент е бил около 7-9 юли миналата година, след Байрама, когато е имало непосредствена опасност за покушение срещу Лютви Местан. По това време той е бил в Кърджали, за да празнува религиозния празник и се наложило лично един от зам.-шефовете на НСО да пристигне в родопския град спешно за да организира защитата му.
"Председателят беше в Момчилград, но често се налагаше да пътува до Кърджали по здравословни причини, лекуваше се", заяви тогава за 24rodopi.com един от най-верните му хора.
Националната служба за охрана (НСО) излезе с официална позиция за свалената охрана на Лютви Местан, без обаче да назове името му.
"На 05 април 2017 г., от 10.00 часа, е проведено заседание на комисията по чл. 23, ал.2 от ЗНСО. Заседанието е насрочено и проведено в съответствие с правилата за работа на комисията.
При насрочване на заседанието началникът на НСО, който е и председател на комисията, не е могъл да знае за предстоящи или очаквани публични прояви на охранявани от службата лица.
При вземане на решения Комисията определя задължително степента на конкретна застрашеност, потвърждава, изменя обхвата или прекратява охраната единствено въз основа на получена от службите за сигурност и службите за обществен ред достоверна информация и не се влияе от публикации или медийни изяви в средствата за масово осведомяване.
За взетите решения началникът на НСО писмено уведомява единствено и само заинтересуваните лица, които удостоверяват запознаването си с подпис", пише в нея.
24rodopi.com
На снимките:
БМВ на НСО чака Лютви Местан в центъра на Момчилград;
Охраняваният Местан прави изявление пред български репортери
Изпрати :

+ коментара + 28 коментара

Анонимен
6/4/17 13:16

Време е на всички политици, депутати и министри да им се свали охраната - стига са давани пари за тия ..........................!!!!!!!!!

Анонимен
6/4/17 13:19

Българска репортерка? 24Родопи вие шегувате ли се с нас?

Анонимен
6/4/17 13:32

Защо изобщо ни занимавате с този нарцис,кой пък се интересува от него,заплаха ,грънци всичко е театър за измислен картонен герой наречен агент Павел,турците не го обичаме,такъв батак създаде,че години наред не можем да се оправим

Анонимен
6/4/17 13:34

Eh be kardesim,kim ne yapsin bu Paveli ve yanindaki koca kafaliyi

Анонимен
6/4/17 13:39

13.19 xaxaxxa , пък може ,то се не знае :)

Анонимен
6/4/17 14:13

А защо има охрана на Доган? Той не е политик..

Анонимен
6/4/17 14:37

Агенте павел предаде турците на времето СЕГА ТИ СИ ПРЕДАДЕН. НО НАЙ ВАЖНОТО ДА СИ ПРЕДАДЕН МОЖЕ ДА БОЛИ И ДА ПОДТИКВА ОМРАЗА КЪМ ПРЕДАТЕЛЯ СИ НО ТИ АГЕНТЕ ДНЕС И ТИ СИ ПРЕДАДЕН ОТ СВОИТЕ ГОСПОДАРИ НО НАЙ ВАЖНОТО Е ЧЕ СИ МРАЗЕН И НЕЖЕЛАН ДОРИ И В ПОКРАЙ АРДА КАК СЕ ЧУВСТВАШ ДНЕС АГЕНТЕ ПАВЕЛЕ КОГАТО ТЕ СПРЕХМЕ ДА СИ В ПАРЛАМЕНТА АКО ПИТАШ НАС ТУРЦИТЕ НИЕ СЕ ЧУВСТВАМЕ ПО БЪЛГАРИ ОТ ТЕБ И ПО ЧЪСТОКРЪВНИ ТУРЦИ И ОТ ДНЕШНИЯ ЛЮТИ МЕСТАН .
КЕФИМ СЕ НА ТВОЯ ЖАЛЪК ВИД БЕЗ КОМУНИСТИЧЕСКА ПАПКА ПОД РАМОТО. КОМУНИЗМА БИТТИ ВЕ МЕСТАН ГИТТИ ДЖАМ БУРКАНДАКИ БУЛГАР ГОЙУРТУ ГИБИ ��

Анонимен
6/4/17 15:38

От народната юбов да те пазят...

Анонимен
6/4/17 16:04

местан аБи времее да почнеш да садиш Червена Капия и тютюн за хляб.... И да забравиш за Луксозния Живот нее за Глупаци 😁. И даси препомниш какво е Живот на версйй Хааааа,хаа.......

Анонимен
6/4/17 16:09

Що за глупости, Местан никога не е бил прицел на заплаха. Ако той е бил заплаха за някого това е националната сигурност. И сега какъв парадокс, той е заплаха за нашата държава, пък го пази НСО с парите на българските данъкоплатци. Някой да ми обясни КЪДЕ Е ЛОГИКАТА В ТАЯ ИЗМИСЛЕНА СХЕМА!

Анонимен
6/4/17 16:13

🙈
Mestanco bir yerden tanidinizmi
Yardim edeyim BANA göndermistiniz!

Анонимен
6/4/17 16:22

Всички сте злобари...ако не е имало нещо сигурно нямаше да има охрана нали така..защо в сараите ония мишок е с охрана при условие,че не е политик?

Анонимен
6/4/17 17:09

свалената охрана да я прехвърлят към старците дето са на истана застрашени

Анонимен
6/4/17 17:39

Свалената охрана да я прехвърлят на ибрика Евгений Михайлов, който за месец и нещо изпусна три калъпа сапун пред всеки турчин що видя, ама на турците им писма. Сега този алкохолизиран ибрик не може да се прибере и при българите, защото ще му надянат на тиквата чалма. Чалма, твоята мама предателска, чалма.

Анонимен
6/4/17 17:40

Репортерката е българска гражданка.

Ръфкъ ага
6/4/17 18:31

Местан –жалък, по жалък, най жалък !Ако наистина имаше усет и очи да се види отстрани за да разбере какви ги надроби .Той винаги иска да е активен в нечии възродителни процеси ,какъвто си е бил такъв си е и останал .

Анонимен
6/4/17 19:49

Не знам Местан ли е бостан ли е, но това че раздели турците от едно цяло на парчета епохата няма да му прости. Подобни типове и пет пъти господ да ги удари пак не мирясват. Злобата и алчността са техен патент. По добре ще е той да се пази от себе си!

Анонимен
6/4/17 19:52

caamiye bile oharanayla adam resmen dalga geciyor diginle.

Анонимен
6/4/17 20:44

Защо бе?КАКВО ЩЕ СТАВА МЕЖДУ 7 И 9 ЮЛИ?Някаква революция ли?

Анонимен
6/4/17 20:44

Защо бе?КАКВО ЩЕ СТАВА МЕЖДУ 7 И 9 ЮЛИ?Някаква революция ли?

Анонимен
6/4/17 21:23

Местан е герой Ние ще го пазиме.

Анонимен
6/4/17 21:25

Това е пример за всеки от нас - как да не се самозабравя и да си вярва, че е велик! Господ изравнява планини и повдига равнини...така, че смири се и Той ще те въздигне...а ти навири горделива глава и хоп - отрязаха ти я!

Анонимен
6/4/17 22:02

Местан ага няма да се плашиш, само от самодиви и извънземни най вече да ти сторят нещо, обикновените хора си гледат животинките, градинките, и не мислят никому лошо. От преумора и в леглото. Хорските уста не са чувал да ги затвориш. Всеки говори кой както му отърва.

Анонимен
6/4/17 22:30

Само напред МЕСТАН ага Европа зад теб е

zaferiyus
6/4/17 22:39

МЕСТАН АГО ИМА 150 000 ГАРДОВЕ.

Анонимен
6/4/17 23:03

Ех павелчо как е като паднеш от високо боли ли .От гордост и големеене селам не казваше на хората до вчера но Алах е велик забавя но не забравя.настъпи време да те видим и теб сред нас чок шюкюр алаха ей до вчера от гордост летеше над облаците а днес на какъв хал си.ха дано видим и деня в който се сбъдне и клетвата ти и утре като свърши и постигнатото с харам кво ще правиш амин алахъм

Анонимен
7/4/17 07:32

Aгенте Павеле има ли някой който да те уважава и да е до теб освен тези които се продават временно за торбички от храни за 13 лева.Дори те продадените за торбичките не им даде съвестта да гласуват за теб нашия предател да гласуват преференциално.
Тежко е да си мразен от народа си и още по тежко е може би нежеланието на нас кърджалийци да те виждаме покрай Арда.
Повярвай ни че ние турците дори спряхме да влизаме в ресторант Босфор до киното на булеварда само и само ДА НЕ ТИ ВИЖДАМЕ ГНУСНИЯ ТИ СУРАТ НА ТЕБ И НА ДРУГАРИТЕ ТИ ОТ КОИТО НИ СЕ ПОВДИГА ВЕЧЕ.Затова уважихме и застанахме срещу вас и бяхме против турците да гласуват за един агент и предателите на турците ведно с нпсд които ви заеха позата Г

Анонимен
7/4/17 07:33

Aгенте Павеле има ли някой който да те уважава и да е до теб освен тези които се продават временно за торбички от храни за 13 лева.Дори те продадените за торбичките не им даде съвестта да гласуват за теб нашия предател да гласуват преференциално.
Тежко е да си мразен от народа си и още по тежко е може би нежеланието на нас кърджалийци да те виждаме покрай Арда.
Повярвай ни че ние турците дори спряхме да влизаме в ресторант Босфор до киното на булеварда само и само ДА НЕ ТИ ВИЖДАМЕ ГНУСНИЯ ТИ СУРАТ НА ТЕБ И НА ДРУГАРИТЕ ТИ ОТ КОИТО НИ СЕ ПОВДИГА ВЕЧЕ.Затова уважихме и застанахме срещу вас и бяхме против турците да гласуват за един агент и предателите на турците ведно с нпсд които ви заеха позата Г

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи