Аквапарк ще посреща гости от Северна Гърция край Кирково. Увеселителният комплекс ще се простира върху 15 декара, отстоящи на 15 км от граничния пункт „Маказа“.
4 басейна и множество атракциони ще бъдат на разположение на посетителите на аквапарка, който ще бъде в района на популярния комплекс „Романтика“. Инвеститор е бизнесменът Асен Палов.
В Родопите и в региона на Западна Тракия няма друго подобно съоръжение, коментира пред 24rodopi.com Асен Палов. Той разчита освен на  родни туристи и на посетители от Гърция и Румъния. Потенциалът само на Комотини е 75 000 души.
Годишно в Кирково, след отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея”,  отсядат около 20 000 души.
„В момента се изработва подробният устройствен план, надявам се до 2 години аквапаркът да
е готов и да посрещне първите гости и любители на екстремни ситуации във водата“, смята Палов.
Ваканционното селище „Романтика“ се превърна в една от най-посещаваните туристически забележителности в Източните Родопи. Около 12 000 души гостуват в комплекс „Романтика" край Кирково в рамките само на година. „Клиентите ни са от цялата страна, има много румънци, молдовци, гърци", заяви за 24rodopi.com мениджърът на ваканционното селище Асен Палов.
Комплексът вече предлага и СПА услуги.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/4/17 09:17

    Kolko spasiteli ima akvaparka i kakvo meditsinsko oburudvane.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/4/17 09:24

    БРАВО.. ХУБАВО Е ДА ИМА ТАКЪВ КОМПЛЕКС...В ТОЯ РАЙОН...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/4/17 10:49

    turcite, afganistancite, romancite, rusnacite i siriiciite i te ste idvat na akvapark...vsichki sasedi obichat Kirkovo...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/4/17 19:54

    10.40 И що да не идват?Ама султана ви може да не ви пусне.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/4/17 20:15

    браво на Асан,Асен или Хасан

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/4/17 12:57

    Кърджалийския аквапарк ще заработи по рано от Кирковския. Това лято може и да отвори за посетители, ха дано.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.