Общинските съветници от ПП ГЕРБ стартираха поредица от срещи с граждани за поставяне на проблеми, важни за общността и нерешени от местната власт, съобщиха от пресцентъра на партията. Веднъж месечно ще те имат открити приемни във всеки от кварталите на града. Вчера жителите на кв. „Байкал“ разговаряха с общинските съветнички Камелия Василева, Милена Янева и Йорданка Гочева по въпроси от сферата на земеделието, образованието, социалното подпомагане и благоустрояването на градската среда.  Защо е спряна програмата „Личен асистент“ за родители на деца с увреждания и каква е промяната в размера на помощта за такива семейства, попита заинтересована майка. И още: Какви за възможностите за индивидуално обучение на деца със специални образователни потребности ; Кога ще бъде изградена новата детска площадка на ъгъла на улиците „Преслав“ и „Родопи“ ; Кога ще бъдат изплатени парите на тютюнопроизводителите за референтния период 2007-2009 г ;  Какъв е срокът за подаване на заявления за подпомагане и дали ще бъде удължен  и т.н.
От началото на 2017 г е в сила постановление на Министерски съвет за увеличение на добавките за отглеждане на деца с различна степен на увреждане, стана ясно по време на приемната. Месечната помощ за деца с над 90 % увреждане става 930 лева, при 50 % - 450 лева. Програмата „Личен асистент“ е спряна, за да се избегне двойното финансиране от държавата и ЕС, а предимство за родителите е, че могат да се възползват от услугите на Дневния център „Надежда“ в кв. Студен кладенец“, обясни Камелия Василева. Съгласно Закона за предучилищното и училищното образование и Наредбата за приобщаващото образование, децата с физически увреждания могат да се обучават индивидуално с помощта на преподаватели от РЦПППО.
На 22 април е стартирало изграждането на новата детска площадка в кв. „Байкал“ по европейски стандарт с обезопасяващо корково покритие. Тя ще бъде оградена, край нея ще бъдат монтирани и градински пейки. Постъпило е и предложение от младите майки в квартала за обособяване на парк в двора на бившата детска ясла, който от 20 г пустее  и е превърнат в нерегламентирано сметище, а броят на младите семейства в „Байкал“ расте, обратно пропорционално на местната за отдих.
Средствата за тази година от преходната национална помощ за тютюн ще бъдат изплатени в периода 3-5 май, а сроковете за кандидатстване по схемите за директни плащания са съответно: до 15 май – без санкция и до 9 юни, включително, при 1% санкция за  всеки ден просрочие. Удължаване не се предвижда, разясни Йорданка Гочева. 
Приемните дни на съветниците от ГЕРБ ще продължат по предварително оповестен график.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/4/17 18:24

    Браво на ГЕРБ отново доказаха че са партията на народа а не като БСП .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/4/17 18:25

    С една дума до кога ще продължи робството и мизерията над бедния и изчезващ народ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/4/17 20:45

    Точно в Байкал сигурно сеят тютюн и за това са питали за субсидиите, мислете малко гербери преди да пуската ОТ новините си😆

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/4/17 21:55

    Браво! Единствените, които се интересуват от гражданите!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/4/17 22:35

    Малко и да погледнад ул.Славиянска ни то път ни улични лампи към НОВАТА КОПЕРАСИЯ !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/5/17 09:32

    Идеята ви госпожи съветнички не е лоша но май повече реклама от колкото реална работа.От доста години ние старите ви съветвахме да се обърните към общината за възстановяване на старата детска площадка на която и вие израстнахте и не създавахте никакви проблеми на живущите в квартала а чакахте да възникнат съседски проблеми и започнахте да се снимате и отразявате че нещо ще изграждете това не е достатъчно.Пожелавам ви най сърдечно успех.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/5/17 09:19

    Всички дето писахте под статията ви каним на следващия ни приемен ден с г-жа Василева, искренно се надявам да дойдете и да си кажете болката!!!

    М.Янева

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/5/17 11:48

    М.Янева, защо някой трябва да ви казва проблемите в кв.Байкал, нали за това сте избрана за общинска съветничка/ за което получавате и доста солидно заплащане/, не виждате ли ул.Славянска, по която минавате всеки ден?!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.