Философията на външната политика може да се промени, но комшиите не могат да се сменят, твърди външният министър на Турция

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу каза, че България е важна съседка. Той заяви още, че измеренията и философията във външната политика могат да се променят, но съседите не могат да се сменят.
"Ние искаме стабилност в България. И у нас, заради тази стабилност ние правим промени в конституцията", подчерта Чавушоглу в Анталия след въпрос на журналисти за българо-турските отношения.
"В много сфери работим заедно с България. Нямаме споразумение да приемаме обратно бежанци, но направихме жест и прибрахме всички тези, които са минали нелегално границата и са влезли от Турция в България", каза външният министър.
По думите му, южните ни съседи са обезпокоени от "ключовата роля на расистки партии в българската политика" и защото в България е забранена политическата агитация на турски език.
Турският външен министър напомни, че в Турция агитацията на всички езици е свободна и добави "Трябва да победим расизма. Болестта на Европа е това, че мрази всеки, който не е от нея. После тръгват да дават уроци по човешки права на Турция или Русия", твърди Чавушоглу.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/4/17 18:29

    В това последното за лицемерна Европа е напълно прав

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/4/17 19:01

    Псевдопатриотите-фашистите ВЪН ВЪН ВЪН от управлението на БЪЛГАРИЯ...Вместо да ги арестуват и да ги вкарат в затвора лидерите на ПсевдоПатриотите Българската държава им дава да управляват ,тоя път и министерски постове ще им дават което е голямо черно петно за БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/4/17 21:08

    В европейска Франция: Водачът Макрон - " Нека всички французи да бъдем патриоти и не позволим крайни националисти да ни управляват"
    В Р.България - биячи на бабички ще ни управляват. Уникална държава.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/4/17 21:24

    А и Л.Местан тръгнал да съди Русия.Не разбра че политиката е голяма хапка за него.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/4/17 22:25

    Двете краткотрайни фашистки управления от 1923г. и 1934г. са били пагубни и фатални за България, а със сегашното фашистко управление България ще бъде тотално ликвидирана!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/4/17 08:45

    Много правилно "Двете краткотрайни фашистки управления от 1923г. и 1934г. са били пагубни и фатални за България, а със сегашното фашистко управление България ще бъде тотално ликвидирана!"

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/4/17 12:53

    Пискюли коментират най-големия пискюл.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.