Всеки гост на Момчилград, който отпие една глътка от тази чудодейна вода остава да живее в него. Това заяви при откриването на реновираната чешма в Момчилград секретарят на Ротари клуба в Момчилград Динчер Ибрям. Той говори в духа на 1 април и за анализа на вода. „Тя лекува всички болести, включително и СПИН. Нека на всички ви върви по вода. Хаирлия да е!” , пожела на момчилградчани Динчер Ибрям.
Както вече 24rodopi.com писа, серия от мероприятия се провеждат днес в Момчилград, в чест на 15 години от основаването на Ротари клуб - Момчилград. В рамките на културните и спортни мероприятия, организирани по повод 15 години Ротари общество в града, беше проведен национален турнир по маса на тенис за девойки и ветерани.
Акиф Акиф, съосновател на клуба, посочи, че в основата на ротарианството е безкористната служба на обществото, да се прави добро по света. „За нас родопчани е важно всеки да направи чешма, за да има вода за хора и животни. Честита ви годишнина“, пожела Акиф Акиф.
Президентът на Ротари клуб-Момчилград Красимир Буюклиев и съучредителят Акиф Акиф прерязаха лентата ,откривайки обновената чешма.
В парка пък бяха засадени 15 магнолии. Динчер Ибрям разказа историята от китайската митология за появата на магнолията.Той подчерта, че магнолията е символ на духовното пречистване.
„Това изумително красиво цвете завладява с магнетизъм.От историята на магнолията, възникнала от последната капка кръв дадена от младо момиче за любимия,който се оказал алчен. От тази история разбираме, че алчността е пагубна, а любовта - вечна. Затова днес ви пожелавам много, много любов и духовно пречистване с нашите магнолии“, каза Динчер Ибрям.
24rodopi.com










Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.