Кметът на Кърджали Хасан Азис изпрати съболезнователни писма до посланика на Русия и кмета на град Владимир във връзка с бомбения взрив в метрото в Санкт Петербург.
„Позволете ми от мое име и от името на жителите на община Кърджали да поднеса съболезнования на членовете на семействата и близките на загиналите по време на   взривовете в Санкт Петербург на 03.04.2017г. и да изразя нашата солидарност и подкрепа",  се казва в съболезнователен адрес от кмета на Кърджали до Н.Пр. г-н Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Русия в София. В писмото се осъжда терористичния акт, отнел живота на невинни руски граждани.
Инж.Азис изпрати съболезнователно писмо и до кмета на побратимената руска община Владимир г-жа Олга Деева. „Присъединявам се, заедно с жителите на община Кърджали, към мъката на семействата на жертвите и на руския народ! В такива тежки моменти трудно се намират думи, за да се изрази чувството за съпричастност към болката на близките, но дано намерят сили да преодолеят мъката от загубата", се посочва в писмото. 
24rodopi.com                                         

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/4/17 20:14

    Православни братя християни ,трябва да покажем уважение към българските мусюлмани, че изповядват мирен ислям и живеят с нас мирно и в радости и в неволи! Исляма и католицизма са двете религии ,които са донесли милиони жертви по света и безбройни страдания.Това което става днес , е религиозна война между бившите роби и техните колонизатори , която ислямските радикалисти ще изгубят заедно с живота си.Жалко за невинните които ще умрат заради хора които вярват че умирайки в джихад , отиват в рая и дузина девственици ги чакат диванчапраз .Ислямските радикалисти явно са забравили че католиците решат ли да убиват/ а това ще стане съвсем скоро / знаят много добре как се прави .Няма да убият десетки или стотици , а ще трепят наред до крак.Каква е ползата от вярата в Бог , ако деянията са богохулство?Да живеем в мир!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/4/17 23:11

    Браво, кмете! Единствен ти прати съболезнователно писмо...Дано има повече ХОРА като теб!Нашите мюсюлмани са мирни и кротки, защото изповядват битов ислям, благодарение на атеистичния комунизъм, който преследваше религиите и ги забраняваше...затова има както битови православни християни, така и битови мюсюлмани, изпълняващи там някакви си традиции, свързани по религиозни празници с вярата им - да заколят агне при мюсюлманите, да боядисат яйца, например, при християните...но, ако тръгнат да учат доктрината на исляма, ще се радикализират, както става с всички мюсюлмани, образовали се религиозни...пример е Пазарджик!Защото ислямът е военна доктрина! Религия на джихада! Земите, в които ислямът прилага своята система от закони и механизми, за да доминира над немюсюлманите, се определят като „Дар ал-ислям“, т.е. „Домът на исляма“. Това са земите, където мюсюлманите имат пълен политически, икономически и съдебен контрол, тоест техните си държави, в арабския свят. От друга страна, земите, в които немюсюлманите, тоест в християнските държави, имат превес във властта, са определени като „Дар ал-харб“, т.е. „Домът на войната“. В тези земи обществено-политическите и правни норми са други - християнски, мюсюлманите живеят по различен начин, но това не означава, че те не преследват крайната си цел – „Дар ал-харб“ да бъде преобразен според модела на „Дар ал-ислям“. Въпросът е как ще стане това? За да завладеят нови или християнски територии, мюсюлманите използват редица традиционни похвати и тактики, предадени им от Пророка Мухаммад, от които тези три са най-важни ислямски доктрини: джихад, хиджра и такийя.
    Мухаммад е разделил „джихад“ на „голям“ и „малък“. „Големият джихад“ е стремеж към самоусъвършенстване Но най-често се среща или по-точно най-лесно се забелязва, т.нар. „малък джихад”, борбата с всякакви средства срещу „неверниците“ (немюсюлманите тоест християните.
    Шариатът (религиозният закон на исляма) формулира различните видове „джихад“ в няколко разновидности:

    - Джихад бил-лисан: джихад чрез езика: проповядване, прокламиране, агитация, диспути, диалози и други видове словесно воюване.

    - Джихад бил-калем: джихад чрез перото: публикации, книги, печатни материали.

    - Джихад бил-хиджра: джихад чрез преселване, миграция в други градове или държави.

    - Джихад бил-мал: джихад чрез финансите: банкерство, трафик на пари и др.

    - Джихад ан-нафас:джихад чрез саможертва; това са самоубийствените акции - тетрористичните, на мюсюлманите.

    Тези видове „джихад“ имат и подвидове, но и така изброени, те са достатъчни, за да стане ясно, че около нас има много и различни джихадисти, за които дори и не подозираме. Ислямът според тях няма за цел да се установи само в една държава или регион, а да завладее целия свят. Дотогава всеки мюсюлманин е в състояние на „джихад“, т.е. в постоянно „воюване“. Различна е само формата...
    Бог да пази България...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.