„Италианец” поиска да носи турски имена, след като заживя в Ардино. Съдът в родопския град позволи на 20-годишния младеж исканата промяна.
Д.Ф. бил роден на Апенините, докато родителите му били на гурбет там. Баща му и майка му запазили имената си, наложени от т.нар. Възродителен процес. Поради тази причина и детето било кръстено с български имена. През 2000 година обаче фамилията се завърнала в Ардино. „Всички ме позннават с турските ми имена и се обръщат към мен с тях. Разминаването с имената по документи обаче ми създава редица затруднения в ежедневното общуване и административно обслужване”, посочил като мотиви, уважени от магистратите, младият мъж.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/4/17 18:03

    Да ви еба и заглавието! Амсалаци т.н. новинари!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/4/17 18:08

    Няма проблем.Като си иде пак на "апенините", и като навсякъде минава като потенциален терорист, и никъде да не го искат на работа, освен при някой скапан кюрд, ще търчи да се моли и кожичката да му зашият.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/4/17 19:32

    Шок новина брей.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/4/17 19:51

    Къде са сега ония,дето говореха,че било грях да се откажеш от името си?Нали наскоро един нашенец поиска в Германия детето му да не носи турсо име?Изядохте го.Айде сага оплювайте италиянеца.Или щом ще вземаш турско име-не е грях.?Вашта.......лицемери долни!

    ОтговорИзтриване
  5. zaferiyus22/4/17 20:42

    Нормално е.
    За Италиянците Османската империя е продължение на Римската.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/4/17 21:15

    22/4/17 18:08 Прав си пич, смях се от сърце на коментара ти!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/4/17 07:20

    Дави е..ба и заглавието !Момчето е родено от рязан баща - мюсюлман и майка- български турци живяли в италия' и са му записали с съда арабското име сложено от родителите !Кое му е италианеското в генетичния произход ? Той е турчин и да не осквернявяа христианските имена !!Браво на съдията

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/4/17 08:22

    моника белучи ли се казва вече

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/4/17 04:00

    Imeto da e CENGIZ FERDI

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.