ДПС има оферта към ГЕРБ - дават подкрепа до края на председателството без да участват във властта.  Това стана ясно след среща в Народното събрание между лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководството на ДПС, водено от председателя Мустафа Карадайъ, съобщава „Епицентър Бг“.
ДПС е предложило управленска програма до края на председателството с подкрепа от законодателя. Това не означавало участие на партията в управлението. За нас това е първа стъпка към стабилност в държавата, подчерта  лидерът на ДПС.
Движението се съмнява, че с патриотите може да има стабилно управление, е изводът на партията на Доган.
"Ние предложихме да се направи програма за управление на страната до края на Председателството на България на Съвета на Европа и около тази програма да се оформи мнозинство в Народното събрание, което да подкрепя тази програма, което не означава участие на ДПС в управляващото мнозинство. Предложихме първа стъпка за стабилност на управлението, на държавата и едно достойно представяне на България по време на Председателството й на Европейския съвет", това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след разговор с ГЕРБ.
Те са активната страна, те спечелиха изборите, сега ще умуват дали ще приемат тази идея, допълни той.
Обединителният патриотизъм изключва крайния национализъм, обединителният патриотизъм беше в основата на нашата предизборна кампания. Колкото до изказването на президента, ние считаме, че решаването на такъв тип въпроси не минава през отнемането на правата на гражданите по такъв начин.", уточни председателят на ДПС.
За ДПС е неприемливо толерирането на крайни националисти, включително и с участието им във властта. Ние искаме стабилност в управлението на страната“, подчерта Мустафа Карадайъ.
С ГЕРБ имаме максимално сходство в програмите. Изразихме нашите позиции за структурирането на мнозинство в НС, както и според нас вижданията за стабилност в държавата. Ние изразихме нашата категорична позиция, че е неприемливо толерирането на крайни радикални национализми в страната, включително и с участието им във властта. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след срещата с лидера на ГЕРБ в НС.
„Независимо от сходството в програмите може да се стигне до там да има мнозинство, което да не може да проведе нужните реформи в страната. Предложихме да се направи програмата за управление на страната до края на председателството на ЕС и да се оформи мнозинство, което да подкрепя програмата, но това не означава пряко участие на ДПС във властта. За нас това означава първа стъпка за стабилност в държавата и НС и достойно председателство на Съвета на Европа. ГЕРБ ще мислят по този въпрос. Сега те са на ход“, каза той.
Той предупреди, че при коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ е твърде възможно парламентът да има мнозинство, но то да не може да проведе необходимите реформи.
Ръководството на ДПС начело с председателя на движението Мустафа Карадайъ се отзова на поканата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за разговори по най-важните приоритети на държавата през следващия мандат. ГЕРБ провежда такива срещи с всички парламентарно представени политически сили преди свикването на 44 Народно събрание. Президентът Румен Радев издаде указ, с който свика новоизбрания парламент на 19 април.
Време е обединителният патриотизъм да влезе в ход. Този вид патриотизъм изключва крайните националисти. Не трябва да се ограничат граждански права, за да се решат проблеми с чужда намеса във вътрешните ни дела, стана ясно от коментара му по повод вчерашното обръщение на президента Румен Радев.
По мнението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов нови избори са несериозни и това ще вкара страната в политическа и икономическа криза. Така ни е избрал народът, заяви Бойко Борисов.
С ДПС по много теми съвпадали позициите им, но ще работят като управляващи и опозиция в 44-то Народно събрание.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/4/17 20:44

    nema nujda. merci.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/4/17 08:16

    Вместо да сте все по медиите елате отворете нови работни места по малките общини и селата тогава ще кажем ,че сте направили нещо за народа си
    Иначе всичко е празни приказки

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/4/17 10:04

    Редакция пак сбъркахте като не одобрихте една истина за плям плям и нищо не казано от тия дето са на снимката .Не е от полза на ДПС ,да ги пазите от истини .ДОСТ скоро ,ще им разкара играта от тази фирма на престъпници

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/4/17 21:07

    10.04
    Те щото ДОСТ много са се загрижили за хората.........освен за султана си ,де.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.