1,5 млн.лв. ще бъдат вложени през тази година в инфраструктурата на община Кърджали. 635 000 лева са предвидени в бюджета за ремонт и рехабилитация на пътната мрежа, като кърпежите в града вече са стартирали.
Това е новината от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис по време на първото предаване на живо във Фейсбук „Ти и кметът". Ремонтите ще обхванат първо най-проблемните участъци от уличната мрежа. Кметът посочи, че Общината ще се опита да осигури още допълнителни средства за ремонт на общинските пътища.
Кметът отговори писмено на въпросите, за които не остана време в "Ти и Кметът":
Zhaneta Bogdanova - на въпроса за басейна - в рамките на тази година ще влезе в експлоатация.
На въпроса за осветлението:  Направено е задължителното енергийно обследване на осветлението в Община Кърджали и очакваме съгласуване от Агенцията по енергийна ефективност до началото на месец май. След което следва обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител. Търсим възможности за кандидатстване в Норвежкия фонд и Брюксел. Необходимата сума е 6 млн. лв и е непосилна за общинския бюджет, затова търсим и донорски програми.
От днес започваме аварийни и ремонтни дейности по главните и второстепенните улици на Кърджали. В отговор на въпроса за кучетата, мога да кажа, че ще Ви очаквам във вторник 15ч заедно с Maria Milusheva, за да коментираме решението на този социален проблем.
Маргарита Павлова на Вашият въпрос ще отговоря, че предстои обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител, предвидени са 110 хил. лв. за ремонта на СУ "Владимир Димитров - Майстора"
@Mehmedali Rashid - Днес започнахме ремонти дейности по уличната мрежа в гр. Кърджали.
Инж. Хайри Мехмед - Общият устройствен правилник на Кърджали е приет на общинска сесия преди няколко години. Може да го изтеглите от сайта на Община Кърджали.
Vildan Necahtin Nisa Nihan - очакваме разрешение за връзка от главния водопровод от ВИК- Кърджали.
Mumun Musa - От предвидените средства за уличната мрежа за селата ще се опитаме да отделим средства за с.Ивановци, след преценка на експертите от общинска администрация ще започнем работа по етапно.
@Димитър Димитров - 280 хил. лв са предвидените средства за 2017г., които ще се разпределят след оглед от експертите на общинска администрация. Приоритет са главните улици и след това междублоковите.
@Bahar Emin - решихме първо да се направи тротоара за пешеходци. Търсим средства и за пътя.
@Iliana Bogdanova - Благодаря за добрата идея за афишите. Ще очаквам предложения за места, където Общината да предостави място за лепене на некролози. Ще го съгласуваме с религиозните водачи. на вторият Ви въпрос ще отговоря, че от днес започнахме ремонти на уличната мрежа в Кърджали.
@Kalbie Murad - От предвидените средства за улична мрежа за селата ще се опитаме да се намерят средства за кв. "Прилепци". Експертите от общинска администрация ще направят оглед.
Искам да благодаря за интереса и още веднъж да подчертая, че "Ти и Кметът" е предаването за Община Кърджали.
Всяко предаване ще има добра новина за Кърджали и за Теб! ...и решен проблем поставен от Теб във Facebook live.
Хасан Азис, кмет на Кърджали
Кметът уточни, че по-късно ще отговори и на другите въпроси.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.