Съучастникът се лекува в Холандия

Има втори обвиняем за убийството на 30-годишния Михаил (Махмуд) Христов, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници.
Припомняме, че след скандал между два ромски клана, Махмуд бе прострелян с два изстрела на улица „Хан Аспарух“, в района на пазара, на 8 февруари м. г. и малко по-късно почина в болницата в Кърджали. Арестуван за убийството бе 17-годишният Нурсен Любомиров. Враждата между фамилиите тръгнала след като племенник на убития отвлякъл за жена 17-годишна роднина на Нурсен.
Вуйчото на Нурсен – 37-годишният Шукри, известен с прякора Кочана, вече е привлечен като обвиняем за съучастие в убийството. Още в първите часове след престъплението имаше съмнения, че той е подбудител и помагач, но обвинения тогава не бяха повдигнати.
Шукри Кочана страда от тежко раково заболяване и в момента се лекува в чужбина.
Неофициални източници на 24rodopi.com разкриха, че той се намира в Холандия.
Според прокуратурата, срещу него съществуват неоспорими доказателства за съучастието му в убийството и няма пречка да бъде изправен на подсъдимата скамейка.
Заради новите доказателства, срещу Нурсен ще бъде повдигнато ново обвинение – за съучастие в убийство.
Преди седмица пък Нурсен поискал изменение на мярката „Задържане под стража“ в по-лека, тъй като е в ареста повече от година и два месеца. Съдът не уважи искането му.
Адвокатът по наказателно право Георги Белев, който пое защитата на Нурсен, е притеснен от факта, че подзащитния му е в ареста толкова дълго време, което обстоятелство можело да повлия негативно върху психиката на младия мъж.
„Уплаших се, че аз и майка ми ще пострадаме. Тези хора са лоши, могат да ни запалят къщата. Знаех, че пистолетът е газов и няма да го убия. Исках да го уплаша, само да падне. Избягах после от страх, не защото исках да се скрия", това твърди пред разследващите Нурсен. Първоначално той беше обвинен в предумишлено убийство. За подобно деяние законът предвижда наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
Припомняме, че в дните след убийството от фамилията на убития жител на село Петлино твърдяха, че пистолетът,  с който бе убит 30-годишният Махмуд (Михаил), е бил донесен от Холандия. Мъжът, който пренесъл оръжието от Хага до Кърджали, е с прякор Кочана, твърдяха те.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/4/17 10:22

    hristo lalov ami sega nakade be glupak si be6e kat malak glupak si kato 4i4ka

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/4/17 10:24

    rumania sa kriat ko4anite

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/4/17 14:02

    ot samoto na4alo be6e qsno 4e ko4ana e v igrata ama vlastite si go pusnaha da si xodi i dasa krii tva e cqlata istina

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.