Мердие Ибрям от БСП и Себахат Мюзекки от ДПС да бъдат отстранени от Общинския съвет в Кърджали, защото не ходят на работа. Това настоява в писмо до Общинската избирателна комисия (ОИК) гражданката Уляна Цонева. Тя пита ОИК дали е уведомила ръководството на Общинския съвет, че за серия отсъствия следва да бъдат освободени общински съветници.
„И двете съветнички са в болнични, след което ще ползват отпуск по майчинство, т. е. отсъствията им са извинени“, коментираха пред 24rodopi.com общински съветници. Те също са запознати с писмото, но смятат, че то е анонимно.
„Вероятно гражданката Уляна Цонева не съществува. В случая с Мердие Ибрям интереси има в БСП, групата е твърде малка, за да си позволят отсъствия. На нейно място може да влезе следващият в листата. Тя обаче е непреклонна, защото заплатата й като съветник е по-висока от дохода, който получава когато е в отпуск по майчинство. При Себахат Мюзекки положението е друго. Тя е в Общинския съвет от ДПС, а баща й е в ДОСТ. Там се правят други сметки. И в двата случая обаче отсъствията са уважителни“, коментираха съветниците.
Мердие Ибрям Ахмед е избрана от листата на БСП. Работничката от „Теклас“ беше на 22-ро място, но заради съвпадението с номера на бюлетината – 22, получи много преференциални гласове и спечели едно от 4-те места на БСП в разпоредителния орган в Кърджали. Член е на Постоянната комисия по Устройство на територията; на Постоянната комисия по Транспорт, безопасност на движението и комуникации; на Постоянната комисия по Развитие на селските райони, земеделие и гори; на Комисия по Предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и на Комисията по етика.
Себахат Мюзекки Неджиб е избрана от листата на ДПС. Член е на Постоянната комисия по Образование, култура, вероизповедания и международно сътрудничество и на Постоянната комисия по Младежки дейности и спорт.
Пълномощията на общинския съветник се прекратяват когато, без да е уведомил писмено председателя на общинския съвет за неучастието си в заседанието на съвета по уважителни причини - служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и други, не участва в три поредни или в общо пет заседания на общинския съвет през годината.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/4/17 10:33

    Ей тая проста гражданка!!! Себахат Мюзекки е в майчинство!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/4/17 10:48

    Да се закрият тези места за съветници,безтуй с нищо не са полезни за стадото....а само вредят и изпиват кръвчицата на болното и мизерното стадо

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/4/17 11:21

    Muzeki shapka duştu kel gorundu hayin.Facede duygu somurusu yapma,adi erif!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/4/17 12:51

    Нормативната уредба е категорична-повече от 6 месеца отсъствие, независимо от причината-следва да се отстрани. Тест за ОИК.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/4/17 12:58

    Недоумявам, как може девойката от Теклас да има претенции, след като знае как е попаднала в съвета, при пиложение,че преди нея в листата има уважаван синдикален лидер или пък зам.председател на РИК!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/4/17 13:22

    Kirmizi Nazmi iska savetnik da stava. Toi e sledvashtia v listata

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/4/17 13:53

    Срамота. Какво лошо че са в майчинство? Как ме ви е срам на майките да посягате?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/4/17 14:05

    Този Мюзекки лапаше 27 години от ДПС, сега лапа от ДОСТ. Щерката в ДПС... Ей, паразити неграмотни!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/4/17 14:08

    Vin pionkite samo za jokeri fi polzvat igrachite

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/4/17 14:31

    и в момчиград има двама от дпс ,които въобще не ги виждаме в сесията и кво от това.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/4/17 14:42

    Да изберат майчинството ако имат малко морал а да не се бутат където няма да дадат нищо на кърджалийската общественост а само ще лапат.Някой в този град трябва и да работи.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/4/17 15:00

    Общинските съветници освен да търсят лична изгода в общината нищо не ги интересува. Има съветници които не могат да четат и пишат .Що за критерии .

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/4/17 15:17

    Виновни са дпсарите в областа защо допуснаха дъщеря на предател да е съветник и защо не ги изключат тя без туй също е от дост и скоро ще стане и редовен член в дост при агента павел

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен9/4/17 17:50

    Kogato si v maycinstvo si zastiten ot dirjavata do navirsvane na deteto 3 godini

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/4/17 18:55

    Мюзекито е от ДОСТ и получава пари от ТУРЦИЯ

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен9/4/17 18:56

    Kyrmyzi Nazmi idva

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен10/4/17 09:12

    bez logika e da ima tolkoz obshtinski sivetnici koito sa na zaplata mesecno po 800 lv bez da rabotish da vzemesh pari

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен10/4/17 09:19

    Да идва който наистина ще работи.Не ни трябват само списъци с имена.Моите уважения към майките, но законите са за да се прилагат и да се изпълняват.Щом са избрали да стават майки ,да се грижат за децата си. Другата работа да оставят за тези, които наистина ще бъдат полезни на народа.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.