Десетки нашенци всеки ден посещават гръцкото село Термес срещу Златоград, където се намират термални води с лековити свойства.
Термес е първото населено място по пътя от Златоград към Ксанти. Тук бликат около 65 топли минерални извори, които са разположени в радиус от няколко километра и са част от геотермално находище. Температурата на водата достига до 55 градуса.
Освен за обикновени водолечебни процедури, лековитата вода на Термес има оздравително въздействие върху болести на стомашно-чревния тракт, чернодробни заболявания, заразни болести, ендокринно-обменни заболявания, както и за раздробяването на пикочни камъни и кожни заболявания, каза Кюрсие Делимехмед, която е управител на един от басейните тук.
"Тази вода е термална. Не знаем откога извира. Идват много хора, както от България и Гърция, така също и от други европейски страни. В момента, например, имаме гости от далечна Франция", допълни тя пред репортер на 24rodopi.com.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/4/17 10:09

    Споделете какви са цените там - ориентировъчно поне...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/4/17 20:37

    до 10.09 В новата баня, до хотелчето ,30 мин са 6 евро . Банята е хубава, басейна е малък, но нов, имат и две индивидуални вани за воден масаж и процедури. За другите бани не знам цените, но те са по-стари и по-евтини. Иначе хората говорят добре български, турски не знаят всички,само двама-трима души от селцето говорят свободно турски, останалите знаят по някоя дума, но са много добронамерени и услужливи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.