Мюфтията на Кърджали Бейхан Мехмед случайно се оказал в близост до президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, това обяснява духовникът за скандала „Аферим пред Ердоган и указания за изборите в България“.
Както първи 24rodopi.com писа, районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед седна зад турския президент Реджеп Тайип Ердоган на голям религиозен форум в Турция на 12 март. На първия ред пък беше главният мюфтия у нас Мустафа Хаджи, а в залата присъстваха много наши мюсюлмански духовници.
По-късно те имали срещи с депутата управляващата Партия на справедливостта и развитието в Меджлиса Азиз Бабушчу, който поздравил мюфтиите на Кърджали и Хасково Бейхан Мехмед и Басри Пехливан за подкрепата, която оказват на партия ДОСТ, но критикувал другите духовници, защото били политически пасивни.
„На 12 март мюфтиите от България имали кратка среща с Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, в една от залите в „Халич Конгре Меркези“. След това мюфтиите получили инструктаж от Бабушчу. Той похвалил мюфтиите на Кърджали и Хасково Бейхан Мехмед и Басри
Еминефенди, казвайки им „Аферим“, но се скарал на другите, че не работели активно за партия ДОСТ. Между депутата и някои от мюфтиите имало разговори на четири очи. Някой от българската група, връщайки се в България, разказал подробности за случилото се в Турция на българските служби и последвала акцията на ДАНС по изгонването тримата – Бабушчу, Улви Ата и секретаря на валията в Одрин Ибрахим Таранджъ“, разкри пред 24rodopi.com тогава отлично осведомен източник от Турция.
Днес Бейхан Мехмед твърди, че срещата с Ердоган била случайна и че в никакъв случай не е партийно обвързан.
„На 12 март главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ и районните мюфтии от страната бяхме поканени на форум в Турция. Сред участниците се отличаваха хора, достойни, направили голям хаир. Те са пример за човечеството. Поканата дойде лично от председателя на Дианета (правителствената комисия по вероизповеданията – б. р.) Мехмед Гьормез. На проявата присъстваха хора от цял свят. Имаше отличени, като учител от Диарбакър, сдобрил 1500 души, които не са си говорили помежду си; човек от Кайсери, засадил 100 000 дръвчета; бедно семейство, давало пари на хора по-нуждаещи се от тях. Така се случи, че ние се оказахме в близост до президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Камерите показаха само мен и мюфтията на Хасково. След програмата се здрависахме с един от световните лидери - президентът Ердоган. Той благодари на главния мюфтия и на районните мюфтии за участието във форума и се извини,че трябва да напусне заради ангажимент на митинг в Коджаели. От това в нашата страна бе произведен политически скандал“, гласи позицията на Бейхан Мехмед.
Той отрича да е активист на партия ДОСТ. Мюфтиите в страната не са участвали в политически мероприятия.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/4/17 09:08

    Вай Щирлиц, вай.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/4/17 09:13

    Da te e strah ot duhovnici ve4r !!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/4/17 09:45

    И след като всичко това го знаят службите, този ще остане ли да бъде мюфтия? Нали знаете, че с религия се промиват мозъци.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/4/17 09:49

    Бейхан защо си в обяснителен режим,нали завърши в Коня и всичките ти професори са арестувани над 60 души и двамата с Шабанали сте фетоджии,иначе ти нямаш нищо общо с Кърджали и не ги познаваш хората тук,ти беше наложен от Дийанет точно тук за да сееш разкол,бягай в Шумен мястото ти е там, а за Ердоган всички бяхте привикани за инструктаж,точно ти отказа среща на кмета на Кърджали за 3 ти март

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/4/17 09:49

    Kendin konushtuuna insniyormusun Dostlarin Muftusu.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/4/17 09:55

    Ислямът е арабска религия, а не турска! Защо тези мюфтии не ходят в Суадитска арабия, а ходят на партийни форуми в Турция! Тези имами са предатели на България и са първи за обесване!Българското мохамеданство си има свои традиции и не се нуждае нито от Турция, нито от Суадитска арабия!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/4/17 09:55

    Интересна работа. Оказал се случайно.... Хайде, бе! Това са хора, които много обичат да са на първите редове, на видно място, а и непременно да се снимат. Такива ги има навсякъде. Хеле в Кърджали има един, Ферчо му викат, смях в залата...... Ако не беше тъжно, щеше да е смешно....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/4/17 10:07

    Daa be ,ama suvsem sluchaino, ei tka sednah i hop do Erdo. . abe are begai !!!

    ОтговорИзтриване
  9. zaferiyus5/4/17 10:10

    zaferiyus e kazal.
    Seko chudo za 3 dni.
    NAZDRAVE.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/4/17 10:32

    Скоро ще има нов закон,който ще забрани финансирането на духовници от вън.Всички имами и мюфтии ще получават заплати от София,тогава ще ги видим тези двуличници.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/4/17 10:35

    Тогава Бейхан ще се озове "случайно" на реда зад Б.Борисов.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/4/17 11:03

    Моля държавата да изчисти духовниците-политици от моята религия. Това е задължение на държавата към своите граждани мюсюлмани. Не искаме религията да се използва от тези некадърници за политически цели.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/4/17 12:23

    Стига с тези глупости бе мюфтю ефенди в живота случайности няма . Страх от Алах нямате ли , всички неблагодарници с главният мюфтия които сте по тези места които заемате сега сте благодарение на ДПС и господин Доган с кви средства и кой ви уреди да учите в чужбина.а ти и останалите Имансъзлар и неблагодарници от Дост забравихте гладните си години и разеденихте и настроихте един срещу друг хората и колко пара прибрахте от полагащото се за избирателите????

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/4/17 12:24

    Стига с тези глупости бе мюфтю ефенди в живота случайности няма . Страх от Алах нямате ли , всички неблагодарници с главният мюфтия които сте по тези места които заемате сега сте благодарение на ДПС и господин Доган с кви средства и кой ви уреди да учите в чужбина.а ти и останалите Имансъзлар и неблагодарници от Дост забравихте гладните си години и разеденихте и настроихте един срещу друг хората и колко пара прибрахте от полагащото се за избирателите????

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/4/17 13:00

    ДПС се опитва да овладее мюфтийството

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен5/4/17 13:12

    Аз също се присъдинявам и подкрепям казаното от 11.03
    "Моля държавата да изчисти духовниците-политици от моята религия. Това е задължение на държавата към своите граждани мюсюлмани. Не искаме религията да се използва от тези некадърници за политически цели."

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен5/4/17 16:05


    zaferiyus
    5/4/17 10:10

    zaferiyus e kazal.
    Seko chudo za 3 dni.
    NAZDRAVE.

    теб специално ще те потърся да видим как ше е с паралелното правителство

    ОтговорИзтриване
  18. zaferiyus5/4/17 19:11

    До Анонимен 5/4/17 16:05...
    Специално ще те посрешнем с нетърпение.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен5/4/17 23:05

    Това са най-уязвимите хора,влияещи се изгодничеството,което предлага за кратко време материална изгода.Повечето от духовниците са угодници.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.