С награждаване приключи конкурсът „Космически мечти", който се проведе на два етапа в СУ „Петко Рачов Славейков". Неотдавна четвъртокласниците организираха зрелищно състезание по изработване и изстрелване на ракети от хартия в двора на училището.
Днес като втори и последен етап на „Космически мечти" се проведе награждаването на победителите в различните секции на конкурса. След голяма конкуренция от авторски ученически проекти в различни направления журито, съставено от учителите по физика и астрономия Христо Банев и Росица Тодорова, със затруднение определи победителите. Директорът Милко Багдасаров без затруднение, а с искрено удоволствие, ги награди. В раздел „Презентации" първото място е присъдено на „Тъмната енергия и съдбата на Вселената", изработена и представена пред публиката от Елена Стамова и Сиел Шефкетова. На второ място е класирана презентацията „Тъмната енергия, тъмната материя и съдбата на Вселената" на изявения Ерай Шакир. Третото място е отново за единадесетокласници - Джан Махмуд и Алекс Геров с презентацията „Аполо 11".
В раздел „Табла" на първо място е класирана Александра Карапеткова, на второ – екипът Айча Исмаил и Реззан Исмаил, а на трето – Мартина Георгиева. И четирите момичета са от 6 клас. Изработените от тях табла бяха закачени по стените, за да могат всички присъстващи да ги видят.
В раздел „Есе" носителят на първата награда не изненада никого - Йоанна Димитрова от  11 клас, многократен победител в конкурси за есе на български и английски език в различни области. Второто място е за Адвие Салим от 9 клас, а третото – за Стиляна Аврамова от  11 клас.
Изработените от самите ученици макети в раздел „Модели" предизвикаха изключително голям интерес, тъй като бяха и предварително поставени пред присъстващите в Актовата зала ученици и учители. На първо място заслужено е класиран Викенти Добрев от  6 клас с двата си модела на космически кораби със светлини. На второ място е голямата ракета на Константин Дичев от  4-ти, а на трето – моделът на Сертач Кадри от 6 клас.
Публиката се потопи в космическия свят на презентациите, есетата, моделите и таблата, видя планетите през погледа на ученици от различни възрасти и макар и за час остана в плен на открития Космос.
През следващата учебна година „Космическите мечти" на славейковци ще продължат.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.