Над 10 смърча, червен дъб и кедри бяха засадени днес в двора на най-голямото ардинско училище - СУ "Васил Левски", по повод Седмицата на гората. Инициативата под мотото „В живота си всеки човек трябва да засади поне едно дърво" е на учениците от клуб „Млад овощар" с ръководител Бахтияр Ходжов и туристически клуб „По стръмните пътеки на Родопите" с ръководител Фиданка Кисьова в рамките по проекта на Министерството на образованието и науката „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (Твоят час). В залесяването се включиха директорът на училището Аника Петрова, зам.-кметовете на община Ардино - Неджми Ходжов и Наско Кичуков, началникът на отдел "Екология и опазване на околната среда" към общинска администрация Джанан Исмаил, лесничеи към Държавното горско стопанство в Ардино.
Фиданките от кедри, смърч и червен дъб са отгледани и дарени от разсадника на горското стопанство в Ардино.
Учениците от двата клуба посетиха разсадника на Държавно горско стопанство в Ардино като имаха възможността пряко да се запознаят с работата на лесовъдите. Служители на местната Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" изнесоха беседа за опазването на горите от пожари. Според учениците унищожаването на горите е един сериозен екологичен проблем в България. Като причини се сочат зачестилите пожари и незаконната сеч. Чрез своите действия те искат да покажат на останалите ученици и граждани колко е важно възобновяването на дърветата и опазването на природата.
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.