www.24rodopi.com

ДПС за референдума в Турция: НЕ! на преобразуването на Кемалистка Република Турция в Султанат

сряда, април 543коментара

Декларация на ДПС по повод референдума в Турция

На 16 април Турция ще гласува на референдум конституционни промени, които ще я променят завинаги. И не само Турция. Но и Балканите, Европа и света.
Ердоган се стреми да получи безконтролно цялата власт в държавата. Ердоган иска да бъде едновременно президент, премиер и партиен лидер. Без механизми за контрол и баланси.
Референдумът застрашава демокрацията, спазването на основни права и свободи, както и върховенството на закона.
Затова всички демократични сили и държави трябва да заемат категорична позиция още днес. За да не бъде късно утре!
Ние, като представители на ДПС, с над 30-годишна история, с основна кауза защита на правата и свободите на човека, върховенството на закона и демокрацията, казваме категорично НЕ:
-  НЕ! на грубото потъпкване на правата и свободите на човека;
-  НЕ! на липсата на свобода на словото в публичното пространство и на практиката да се арестуват и „въдворяват“ свободомислещи интелектуалци и журналисти;
-  НЕ! на фасадната и лъжлива демокрация;
-  НЕ! на насилието и диктатурата във всичките им форми;
- НЕ! на режисирани и контролирани „опити за преврати“ срещу утвърдени ценности и норми на Демокрацията;
-  НЕ! на унизяването на армията, прокуратурата, съдебната система и държавната администрация;
- НЕ! на трансформацията на външната политика от „нулеви проблеми със всички съседи“ във заплашителни и агресивни действия към всички съседи;
-  НЕ! на преобразуването на Кемалистка Република Турция в Султанат, защото тя става вредна не само за съседите си, за региона и за света, но най-вече за Себе си!
Кемалисткото държавно устройство превърна Турция от „болния човек на Европа“ в световен икономически, военен и политически колос. За да остане Турция такава: НЕ! на референдума!
Бог да ни е на помощ!
Амин!
МУСТАФА КАРАДАЙЪ,
Председател  на ДПС
Изпрати :

+ коментара + 43 коментара

Анонимен
5/4/17 20:03

Проблем с нашите изселници в Турция няма. 95 % от тях са кемалисти, светски настроени хора, каймакът на Турция. Умните хора. След всяка изселническа спогодба Турция е правела стъпка напред заради нашите изселници.
Проблема е с останалите 5 процента чугунени глави, които са толкова невежи и обработени, че на човек му става тъжно как за толкова време са залитнали по отживелиците, по религиозното облъчване.
Ататюрк! Ататюрк! Ататюрк!
Ердоган е недоразумението, което ще трае кратко.

Анонимен
5/4/17 20:10

24родопи, знам че сте много наясно с темата и затова ви моля да пуснете всички песни, които се разпространяват от хората, които ще гласуват с НЕ. За да видят всички, че няма нищо с османските маршове на Ердоган.

Анонимен
5/4/17 20:11

Две трети от хората в Турция не искат едноличен режим, не искат диктатор, не искат Ердоган. Ако не бъдат допуснати манипулации и фалшификации, това ще бъде е резултатът на референдума - Ердоган ще получи само 30 на сто подкрепа.

Анонимен
5/4/17 20:20

Iskame svetska Turcia i uvajavana v celiq svqt strana!!!!

Анонимен
5/4/17 20:23

Браво на ДПС, а останалите тиквеник партии?

Анонимен
5/4/17 20:35

Я,па кои сте вий да га ем? Е па оти се мешите у ватрешните рабти на чужа даржава. Они си решат саме. Нема вазе да ва питат. Бий оправихте нашта демокраия, па сега вие грижа чужата. Гаси аршина недомерен.

Анонимен
5/4/17 20:41

БРАВО на ДПС..най патриотичната БЪЛГАРСКА партия защитник на Българските национални интереси,а горките псевдопатриоти се борят за власт и постове което е много срамно за Европейска БЪЛГАРИЯ

Анонимен
5/4/17 20:45

Голям политик е ДОГАН баба,политик с топки и измислените български политици да вземат урок от него а не да въвлят с езика на злобата и омразата,политик като ДОГАН има нужда България,политик обединител на нацията

Анонимен
5/4/17 20:49

Някой ще напише ли графика на депутатите от област Кърджали кои дни са по общини по месеци и дни

Анонимен
5/4/17 21:05

Браво на господата Доган и Карадайъ всички нормални хора са КЕМАЛИСТИ а не фанатизирани пияни ислямисти като шабанали и павелчо

Анонимен
5/4/17 21:38

Бъдете сигурни 60% ще е EVET срещу 40% hayir.

Анонимен
5/4/17 22:01

ДА ЖИВЕЕ ГН. ЕРДОГАН, той е световен лидер,

Анонимен
5/4/17 22:15

Карадайъ не си играй с Ердоган той е голяма хапка за твоята уста

Анонимен
5/4/17 22:18

Карадайъ Турция вече ще видиш през крив макарон

Анонимен
5/4/17 22:30

Господин Мустафа Карадайъ да си огледа какво е положението на хорицата в собственният дом в село.градовете Смолян. Кърджали Шумен Разград Русе и Силистра.където се намира в пределите и на Р. България ида не се меши в Вътрешните работи на чужди Държави.те си имат достатъни народни представители които да си решават своите проблеми.

Анонимен
5/4/17 22:48

Едно е да не обичаш Ердоган друго е да гласуваш не на референдума.Ердоган няма да е вечно президент но конституцията ще остане за турския народ.Турския народ ще си каже думата на референдума.Уважих резултата от нашите избори ще уважа и техния резултат независимо какъв ще бъде.

Анонимен
5/4/17 23:00

Ама що ни занимавате с Турция, бе дами и господа? Ясно е, че неграмотните ще гласуват за Ердоган, а мислещите и прогресивните хора няма да го подкрепят. И понеже цялата власт така и иначе е в неговите две ръце, колко му е да се подмени вота. Така че очаквано Ердоган ще стане султан, А умните и можещите ще напускат страната в посока нормалните държави. Така че отслабване на Турция ще има в близките години, ама да се оправят, няма ние да ги мислим. Ние да си гледаме нашите си проблеми. Също така не искаме Турция да ни се меси. Който иска Ердоган, прав му път. Който иска да е част от Европейския съюз да да си наляга парцалите и хич да не си мисли, че тихомълком ще подкопава устоите на нашата България.

Анонимен
5/4/17 23:54

А какво ще првим с разгонилата се еврогейска общност, да не ни остви в скота на манафите, па да се чудим как да се опазим след това. Така, че надо умната да е действа.

Анонимен
6/4/17 00:57

Не Не и пак Не!

6/4/17 06:50

IZVINETE NE RAZBRAH SHTOM DARJAVATA TR SE NARICHA TAKA KEMALISKA ...TOZI ATATURK KATO E SAZDAL TAZI DARJAVA ZA SEBE SI LI E SAZDAL, KATO NAPRIMER GOLEMIYA SEVERNOKOREEC KIM CHEN UN, ILI TURKIE E NA TURSKIYA NAROD?!

Анонимен
6/4/17 07:27

Само ДПС!

Анонимен
6/4/17 08:24

Сега това какво е намеса в работите на чужда държава не е ли е?
Защо се бъркате между шамарите г-жи и г-да от ДПС
Заради вас ние обикновените хора теглиме заради вашите глупости
Изборите в БГ минаха стягайте си гъзовете и почвайте да работите за избирателите си
100 хиляди души ви казаха не искате повече хора да ви го кажат ли?

Анонимен
6/4/17 09:25

Aдмина добро утро, добро утро и на всички кърджалийци. Ако искаш публикувай, ако щеш недей, но да знаете Истина рано или късно излиза наяве. Турция в близките години може и да пропадне, защото цял свят, даже и България са против нея, но знайте, тя ще спаси света. Четете внимателно това, което пиша - бъдещето е на Изтока, Запада и да иска и да не иска като Титаник е обречен на пропадък. Относно тази декларация ДПС - особено върхушката и, това са хората от КОИТО България трябва да се СПАСИ. Те правят етническото напражението умишлено и то от години, жалко за народа ни, но той си го заслужава...

Анонимен
6/4/17 09:27

Естествено, че трябва да се гласува с НЕ на референдума. Не може цялата власт в една страна да бъде в ръцете на един човек, независимо как се казва той. Не може да се обезмисля съществуването на Меджлиса. Не може президентът да има възможност да ръководди страната с укази и в същото време да има право да е и председател на партия. Президентът на една страна трябва да е президент на всички, независимо дали са гласували за него или не. Не може да му де дава възможност да се разправя еднолично с враговете си, това не е махала все пак, а цяла огромна държава. Ама това е мое мнение, аз съм за демократичен режим, а не за еднолична власт на едни човек. Който каквото си надроби, това ще яде. Да не съжалявате после, братя и сестри турци, мислете за децата и внуците си, мислете за бъдещето на страната си.

Анонимен
6/4/17 09:30

Ахмади, ти си просто един ахмак и нищо повече. Когато Ердоган стане султан, южнокорейските ръководители ще ви се строят като детски учителки, ама откъде да имате толкова акъл за да проумеете какво ще се случва тепърва в Турция. Ататюрк е направил всичко възможно Турция да е светска, нормална държава, призната и уважавана от цял свят. Сега никой вече не уважава Турция, тя се скара с всички държави.

Анонимен
6/4/17 09:48

Продължавайте да пишете от воле 1/4 акъллии!!!

Анонимен
6/4/17 10:11

09.26
Колко трябва да си глупав, че да си мислиш, че пропаднала държава ще спаси света, ти правиш ли връзка с мозъка си или получаваш факсове от горе?

Анонимен
6/4/17 11:47

А знаете ли нас какво ни чака с това бъдеще управление и коалиция?

Анонимен
6/4/17 13:26

VAS KAKVO VA INTERESUVA KAKVO SHTE STANE V TURTSIYA .. NALI NEGI ISKATE GLEDAYTESI KEBABCHETATAAA I MASTIKATA ....
A KAKVO ISKAT ISTINSKITE TURTSI SHTE E YASNO NA 16 ... OSTANALITE DA SE CHESHAT DRUGADE

Анонимен
6/4/17 13:27

YA SI GLEDAY TI RABOTATA KOY TO ISKA DA UVAJAVA TURTSIA NA LI TE NE YADAT OT TEB I NIKOY NETI ISKA AKIL ...

Анонимен
6/4/17 13:31

Що за статия е това ???? Това са вътрешна политика на Турция. ДПС е българска партия, няма връзка !!!!!!

Анонимен
6/4/17 15:11

imas li silen komsiya siguren si eu si zaminava neste li razbrali sibudete se

Анонимен
6/4/17 15:51

ЕС няма да замине никъде защото това е сърцето на Европа. Дори да не е в този вид, съюз между страните на Европа ще има. Турция няма да е член обаче. Събуди се ти, 15.11 часа. Или ще тръгнете да превземате Европа ли, а?

Анонимен
6/4/17 16:41

Всеки има право на собсвено мнение и да коментира в рамките на човешката етика и разбиране!Напълно одобрявам Декларацията на ДПС/не съм член на движението/като Български гражданин/нямам друго гражданство/.Щом ислямиста ердоган изпраща свои емисари създава ислямистка партия ДОСТ в Р.България и ние сме в правото да му дадем достоен отпор!В декларацията най ми харесаха думите:"...но най-вече вреди на Себеси"! Радикалният ислямист ердоган егзалтиран размахва пръст на целият СВЯТ!На 16 април прогресивните Турци ще кажат КАТЕГОРИЧНО...НЕ... на султанските мечти на ердоган И на неговите сателити-наши храненици!!!

6/4/17 16:45

ABE STOYTE SI V KOCHINATA I NE SE IZKAZVAYTE NA VISOK GLAS CHE MIRISHE NA CHESAN I SLANINA.

Анонимен
6/4/17 17:49

Да сте спокойни. Резултатът ще бъде НЕ в референдум на 16.Април.
ДПС да се грижи за себе си. Ако ще продължават да слушат почетният си председател на следващите избори в Бг ще спаднат на половина.
Малоумният Doğan да продължава да се клани пред паметтта на Васил Левски.
Тоя същия Васил Левски дава тласък на процеса за намаляване на Турското население на Балканите и е виновен за всички жертви слет Руска-Османска война през 1877-1878

Анонимен
6/4/17 18:16

Хора не имайте вие грижи за Турция , а какво ще станем ние, след като сме много по лошо от комшията, Ердоган бил диктатор!!! А вас кой ви управлява бе чучулиги, комунистическата червена мафия, защо Запада ни има за просяци да ми кажете вие,?? И така пишете коментари относно Турция ,

Анонимен
6/4/17 20:58

Не мога Да разбера какви права е защитавал дпс до сега .

Анонимен
6/4/17 22:19

Pi6a vi ot Turskia. Dps e rak kito e Napravila metastaz. Verdi na vsi4o okula sebebi si. A kakvo 6te glasuvame nie li? Okula 60 protsenta DA DA DA

Анонимен
6/4/17 22:39

Дпс са пе..ли.

Анонимен
7/4/17 14:48

В България Турците и Помаците без Турция изчезват. Да сте наясно.

Когато залогът е толкова голям, както е сега - поставени са на карта демокрацията в Турция и спокойствието на Балканите и Европа - редно е да се вгледаме в общото, а не в различията!
Позицията на Карадайъ е категорично и безспорно правилна - нека това сега да ни бъде най-важният факт! Различията, когато и да ги има, ще решаваме по мъдър и спокоен начин - но тази световна опасност сега трябва да бъде овладяна и спряна!

Анонимен
10/4/17 12:42

Abe boklusi kolkoto i da derete gizovete R.T.E toy se speceli a vie DPS ri za kakiv video demokrasiyasia govorite tva dali go ima v BG viobste ha ako stava vipros na oligarska demokrasia da siglasensim taka ce gledayte kakvo napravihte za naroda za27 godini tipanari takiva layte oste malko idvavi kraya.

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи