Декларация на ДПС по повод референдума в Турция

На 16 април Турция ще гласува на референдум конституционни промени, които ще я променят завинаги. И не само Турция. Но и Балканите, Европа и света.
Ердоган се стреми да получи безконтролно цялата власт в държавата. Ердоган иска да бъде едновременно президент, премиер и партиен лидер. Без механизми за контрол и баланси.
Референдумът застрашава демокрацията, спазването на основни права и свободи, както и върховенството на закона.
Затова всички демократични сили и държави трябва да заемат категорична позиция още днес. За да не бъде късно утре!
Ние, като представители на ДПС, с над 30-годишна история, с основна кауза защита на правата и свободите на човека, върховенството на закона и демокрацията, казваме категорично НЕ:
-  НЕ! на грубото потъпкване на правата и свободите на човека;
-  НЕ! на липсата на свобода на словото в публичното пространство и на практиката да се арестуват и „въдворяват“ свободомислещи интелектуалци и журналисти;
-  НЕ! на фасадната и лъжлива демокрация;
-  НЕ! на насилието и диктатурата във всичките им форми;
- НЕ! на режисирани и контролирани „опити за преврати“ срещу утвърдени ценности и норми на Демокрацията;
-  НЕ! на унизяването на армията, прокуратурата, съдебната система и държавната администрация;
- НЕ! на трансформацията на външната политика от „нулеви проблеми със всички съседи“ във заплашителни и агресивни действия към всички съседи;
-  НЕ! на преобразуването на Кемалистка Република Турция в Султанат, защото тя става вредна не само за съседите си, за региона и за света, но най-вече за Себе си!
Кемалисткото държавно устройство превърна Турция от „болния човек на Европа“ в световен икономически, военен и политически колос. За да остане Турция такава: НЕ! на референдума!
Бог да ни е на помощ!
Амин!
МУСТАФА КАРАДАЙЪ,
Председател  на ДПС
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

43 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/4/17 20:03

    Проблем с нашите изселници в Турция няма. 95 % от тях са кемалисти, светски настроени хора, каймакът на Турция. Умните хора. След всяка изселническа спогодба Турция е правела стъпка напред заради нашите изселници.
    Проблема е с останалите 5 процента чугунени глави, които са толкова невежи и обработени, че на човек му става тъжно как за толкова време са залитнали по отживелиците, по религиозното облъчване.
    Ататюрк! Ататюрк! Ататюрк!
    Ердоган е недоразумението, което ще трае кратко.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/4/17 20:10

    24родопи, знам че сте много наясно с темата и затова ви моля да пуснете всички песни, които се разпространяват от хората, които ще гласуват с НЕ. За да видят всички, че няма нищо с османските маршове на Ердоган.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/4/17 20:11

    Две трети от хората в Турция не искат едноличен режим, не искат диктатор, не искат Ердоган. Ако не бъдат допуснати манипулации и фалшификации, това ще бъде е резултатът на референдума - Ердоган ще получи само 30 на сто подкрепа.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/4/17 20:20

    Iskame svetska Turcia i uvajavana v celiq svqt strana!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/4/17 20:23

    Браво на ДПС, а останалите тиквеник партии?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/4/17 20:35

    Я,па кои сте вий да га ем? Е па оти се мешите у ватрешните рабти на чужа даржава. Они си решат саме. Нема вазе да ва питат. Бий оправихте нашта демокраия, па сега вие грижа чужата. Гаси аршина недомерен.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/4/17 20:41

    БРАВО на ДПС..най патриотичната БЪЛГАРСКА партия защитник на Българските национални интереси,а горките псевдопатриоти се борят за власт и постове което е много срамно за Европейска БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/4/17 20:45

    Голям политик е ДОГАН баба,политик с топки и измислените български политици да вземат урок от него а не да въвлят с езика на злобата и омразата,политик като ДОГАН има нужда България,политик обединител на нацията

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/4/17 20:49

    Някой ще напише ли графика на депутатите от област Кърджали кои дни са по общини по месеци и дни

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/4/17 21:05

    Браво на господата Доган и Карадайъ всички нормални хора са КЕМАЛИСТИ а не фанатизирани пияни ислямисти като шабанали и павелчо

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/4/17 21:38

    Бъдете сигурни 60% ще е EVET срещу 40% hayir.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/4/17 22:01

    ДА ЖИВЕЕ ГН. ЕРДОГАН, той е световен лидер,

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/4/17 22:15

    Карадайъ не си играй с Ердоган той е голяма хапка за твоята уста

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/4/17 22:18

    Карадайъ Турция вече ще видиш през крив макарон

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/4/17 22:30

    Господин Мустафа Карадайъ да си огледа какво е положението на хорицата в собственният дом в село.градовете Смолян. Кърджали Шумен Разград Русе и Силистра.където се намира в пределите и на Р. България ида не се меши в Вътрешните работи на чужди Държави.те си имат достатъни народни представители които да си решават своите проблеми.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен5/4/17 22:48

    Едно е да не обичаш Ердоган друго е да гласуваш не на референдума.Ердоган няма да е вечно президент но конституцията ще остане за турския народ.Турския народ ще си каже думата на референдума.Уважих резултата от нашите избори ще уважа и техния резултат независимо какъв ще бъде.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен5/4/17 23:00

    Ама що ни занимавате с Турция, бе дами и господа? Ясно е, че неграмотните ще гласуват за Ердоган, а мислещите и прогресивните хора няма да го подкрепят. И понеже цялата власт така и иначе е в неговите две ръце, колко му е да се подмени вота. Така че очаквано Ердоган ще стане султан, А умните и можещите ще напускат страната в посока нормалните държави. Така че отслабване на Турция ще има в близките години, ама да се оправят, няма ние да ги мислим. Ние да си гледаме нашите си проблеми. Също така не искаме Турция да ни се меси. Който иска Ердоган, прав му път. Който иска да е част от Европейския съюз да да си наляга парцалите и хич да не си мисли, че тихомълком ще подкопава устоите на нашата България.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен5/4/17 23:54

    А какво ще првим с разгонилата се еврогейска общност, да не ни остви в скота на манафите, па да се чудим как да се опазим след това. Така, че надо умната да е действа.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен6/4/17 00:57

    Не Не и пак Не!

    ОтговорИзтриване
  20. IZVINETE NE RAZBRAH SHTOM DARJAVATA TR SE NARICHA TAKA KEMALISKA ...TOZI ATATURK KATO E SAZDAL TAZI DARJAVA ZA SEBE SI LI E SAZDAL, KATO NAPRIMER GOLEMIYA SEVERNOKOREEC KIM CHEN UN, ILI TURKIE E NA TURSKIYA NAROD?!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен6/4/17 07:27

    Само ДПС!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен6/4/17 08:24

    Сега това какво е намеса в работите на чужда държава не е ли е?
    Защо се бъркате между шамарите г-жи и г-да от ДПС
    Заради вас ние обикновените хора теглиме заради вашите глупости
    Изборите в БГ минаха стягайте си гъзовете и почвайте да работите за избирателите си
    100 хиляди души ви казаха не искате повече хора да ви го кажат ли?

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен6/4/17 09:25

    Aдмина добро утро, добро утро и на всички кърджалийци. Ако искаш публикувай, ако щеш недей, но да знаете Истина рано или късно излиза наяве. Турция в близките години може и да пропадне, защото цял свят, даже и България са против нея, но знайте, тя ще спаси света. Четете внимателно това, което пиша - бъдещето е на Изтока, Запада и да иска и да не иска като Титаник е обречен на пропадък. Относно тази декларация ДПС - особено върхушката и, това са хората от КОИТО България трябва да се СПАСИ. Те правят етническото напражението умишлено и то от години, жалко за народа ни, но той си го заслужава...

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен6/4/17 09:27

    Естествено, че трябва да се гласува с НЕ на референдума. Не може цялата власт в една страна да бъде в ръцете на един човек, независимо как се казва той. Не може да се обезмисля съществуването на Меджлиса. Не може президентът да има възможност да ръководди страната с укази и в същото време да има право да е и председател на партия. Президентът на една страна трябва да е президент на всички, независимо дали са гласували за него или не. Не може да му де дава възможност да се разправя еднолично с враговете си, това не е махала все пак, а цяла огромна държава. Ама това е мое мнение, аз съм за демократичен режим, а не за еднолична власт на едни човек. Който каквото си надроби, това ще яде. Да не съжалявате после, братя и сестри турци, мислете за децата и внуците си, мислете за бъдещето на страната си.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен6/4/17 09:30

    Ахмади, ти си просто един ахмак и нищо повече. Когато Ердоган стане султан, южнокорейските ръководители ще ви се строят като детски учителки, ама откъде да имате толкова акъл за да проумеете какво ще се случва тепърва в Турция. Ататюрк е направил всичко възможно Турция да е светска, нормална държава, призната и уважавана от цял свят. Сега никой вече не уважава Турция, тя се скара с всички държави.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен6/4/17 09:48

    Продължавайте да пишете от воле 1/4 акъллии!!!

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен6/4/17 10:11

    09.26
    Колко трябва да си глупав, че да си мислиш, че пропаднала държава ще спаси света, ти правиш ли връзка с мозъка си или получаваш факсове от горе?

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен6/4/17 11:47

    А знаете ли нас какво ни чака с това бъдеще управление и коалиция?

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен6/4/17 13:26

    VAS KAKVO VA INTERESUVA KAKVO SHTE STANE V TURTSIYA .. NALI NEGI ISKATE GLEDAYTESI KEBABCHETATAAA I MASTIKATA ....
    A KAKVO ISKAT ISTINSKITE TURTSI SHTE E YASNO NA 16 ... OSTANALITE DA SE CHESHAT DRUGADE

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен6/4/17 13:27

    YA SI GLEDAY TI RABOTATA KOY TO ISKA DA UVAJAVA TURTSIA NA LI TE NE YADAT OT TEB I NIKOY NETI ISKA AKIL ...

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен6/4/17 13:31

    Що за статия е това ???? Това са вътрешна политика на Турция. ДПС е българска партия, няма връзка !!!!!!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен6/4/17 15:11

    imas li silen komsiya siguren si eu si zaminava neste li razbrali sibudete se

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен6/4/17 15:51

    ЕС няма да замине никъде защото това е сърцето на Европа. Дори да не е в този вид, съюз между страните на Европа ще има. Турция няма да е член обаче. Събуди се ти, 15.11 часа. Или ще тръгнете да превземате Европа ли, а?

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен6/4/17 16:41

    Всеки има право на собсвено мнение и да коментира в рамките на човешката етика и разбиране!Напълно одобрявам Декларацията на ДПС/не съм член на движението/като Български гражданин/нямам друго гражданство/.Щом ислямиста ердоган изпраща свои емисари създава ислямистка партия ДОСТ в Р.България и ние сме в правото да му дадем достоен отпор!В декларацията най ми харесаха думите:"...но най-вече вреди на Себеси"! Радикалният ислямист ердоган егзалтиран размахва пръст на целият СВЯТ!На 16 април прогресивните Турци ще кажат КАТЕГОРИЧНО...НЕ... на султанските мечти на ердоган И на неговите сателити-наши храненици!!!

    ОтговорИзтриване
  35. ABE STOYTE SI V KOCHINATA I NE SE IZKAZVAYTE NA VISOK GLAS CHE MIRISHE NA CHESAN I SLANINA.

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен6/4/17 17:49

    Да сте спокойни. Резултатът ще бъде НЕ в референдум на 16.Април.
    ДПС да се грижи за себе си. Ако ще продължават да слушат почетният си председател на следващите избори в Бг ще спаднат на половина.
    Малоумният Doğan да продължава да се клани пред паметтта на Васил Левски.
    Тоя същия Васил Левски дава тласък на процеса за намаляване на Турското население на Балканите и е виновен за всички жертви слет Руска-Османска война през 1877-1878

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен6/4/17 18:16

    Хора не имайте вие грижи за Турция , а какво ще станем ние, след като сме много по лошо от комшията, Ердоган бил диктатор!!! А вас кой ви управлява бе чучулиги, комунистическата червена мафия, защо Запада ни има за просяци да ми кажете вие,?? И така пишете коментари относно Турция ,

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен6/4/17 20:58

    Не мога Да разбера какви права е защитавал дпс до сега .

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен6/4/17 22:19

    Pi6a vi ot Turskia. Dps e rak kito e Napravila metastaz. Verdi na vsi4o okula sebebi si. A kakvo 6te glasuvame nie li? Okula 60 protsenta DA DA DA

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен6/4/17 22:39

    Дпс са пе..ли.

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен7/4/17 14:48

    В България Турците и Помаците без Турция изчезват. Да сте наясно.

    ОтговорИзтриване
  42. Когато залогът е толкова голям, както е сега - поставени са на карта демокрацията в Турция и спокойствието на Балканите и Европа - редно е да се вгледаме в общото, а не в различията!
    Позицията на Карадайъ е категорично и безспорно правилна - нека това сега да ни бъде най-важният факт! Различията, когато и да ги има, ще решаваме по мъдър и спокоен начин - но тази световна опасност сега трябва да бъде овладяна и спряна!

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен10/4/17 12:42

    Abe boklusi kolkoto i da derete gizovete R.T.E toy se speceli a vie DPS ri za kakiv video demokrasiyasia govorite tva dali go ima v BG viobste ha ako stava vipros na oligarska demokrasia da siglasensim taka ce gledayte kakvo napravihte za naroda za27 godini tipanari takiva layte oste malko idvavi kraya.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.