Министърът на правосъдието Мария Павлова е спряла Проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство, съобщават от правосъдното ведомство.
Освен това Павлова е освободила директора на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев във връзка с изготвения Проект на Закон за допълнение на Закона българското гражданство и внесените с него промени в Изборния кодекс в частта "Заключителни разпоредби", сложени за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерство на правосъдието, допълват още оттам, пише „Клуб З“.
Министерството приема, че действията на служителя са умишлени, с цел злепоставяне на институцията, тъй като каченият законопроект не е бил съгласуван с министъра. 
Министерството на правосъдието сваля Проекта от обществено обсъждане, заради констатирани от министъра несъвършенства в текстовете, мотивите към проекта и  несъответствия с Конституцията. 
Първоначално готвеният проект от експертите на Министерството е предвиждал в нормите за уседналост изрично да залегне възможността за упражняване на избирателни права на български граждани, живущи на територията на всички държави - членки на Европейския съюз. 
Малко преди Павлова да свали законопроекта, представители на ПП ГЕРБ начело с бившата правосъдна министърка Екатерина Захариева провеждаха пресконференция по темата в централата си.
"Това е абсолютно недопустимо според нас. Ние искаме да привлечем и да приобщим повече български граждани да гласуват, и го направихме с електронното дистанционно гласуване, което трябва да се прилага след 2019 г", обясни Захариева. "Призоваваме веднага този закон да бъда оттеглен."
Минути по късно по време пресконференцията Захариева и колегите й научиха, че проектът е оттеглен. Те се зарадваха на новината, но не приеха обяснението на Павлова.
"Това е смешно оправдание. Това е опит в момента някой, който не го заслужава и не е виновен, да го отнесе за грешката на министърката. Не може да е публикувано на сайта без позволението на министъра", заяви Захариева за обяснението, че Любомир Танев е прескочил Павлова.
ГЕРБ-ерите изказаха тезата, че това може би е опит да се създаде напрежение в преговорите им с "Обединените патриоти", или между управляващите и президента Румен Радев.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/4/17 16:10

    Правят експерименти с настроението на хората. Все едно навремето и смяната на имената да не са били съгласувани с Тошо! Някой се чеши!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/4/17 12:29

    Tova e voenna teatralna postanovka. Tekst za magla v publichnoto prostranstvo, dokato generalite berat...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.