"Toва беше капан, искат да обезглавят лидера на опозицията". Това заяви в ефира на БНТ новият кърджалийски депутат Александър Симов по повод вчерашното предложение на ГЕРБ Корнелия Нинова да оглави Народното събрание. "ГЕРБ поиска да й отнеме активната позиция по всички теми, нямаше как да приемем това. Не мисля, че това беше жест към нас", отсече Симов.
Отговорът на Корнелия Нинова на поканата на Бойко Борисов да стане шеф на парламента е най-принципното нещо, което може да бъде направено, твърди избраният от Кърджали депутат Александър Симов.
Очевидно Бойко Борисов иска да сподели властта, да се опита да сподели и пренасочи носенето на отговорност, но крайно време е той да разбере и осъзнае, че е първа политическа сила и отговорността пада изцяло върху него, допълва народният представител от БСП пред агенция „Пик“.
Опитът за споделяне на тази отговорност, всъщност е опит да я отстрани като силен опозиционен глас, а тя е най-силна когато е в ролята на опозиционер, защото като председател на Народното събрание тя трябва да отстоява национални интереси. БСП е декларирала, че е ще бъде опозиция и никакви колаборации с ГЕРБ не са приемливи, коментира още народният избраник.
На въпрос дали е възможно да бъде утвърдено предложението на настоящия служебен премиер Огнян Герджиков постът си да запази министър Деница Златева, която в момента отговаря за българското председателство на ЕС, Симов бе категоричен, че БСП няма да се съгласи да има свои представители в бъдещия кабинет Борисов 3. БСП има решение на Националния съвет, че няма да влиза в коалиции, а точно в обратната посока. Програмите ни с ГЕРБ са на двата полюса и дори европейското председателство не може да оправдае оставане на човек от БСП в кабинета, мотивира се Симов. Той допълни, че хората на изборите недвусмислено са показали, че искат ясно разграничаване на политическите програми и партии и всяко сближаване би било нечистоплътно.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.