Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди нови цени на електрическата енергия за битови и небитови клиенти, присъединени на към мрежа „ниско напрежение" в Югоизточна България, съобщиха от EVN.
Дневната тарифа скача с 0,9 на сто като новата цена за киловат час е 0,20855 лв. с ДДС. Увеличението при нощната тарифа е с 1 процент като клиентите на дружеството ще плащат по 0,11850 лв. с ДДС за киловат час.
EVN напомня, че всеки клиент на дружеството има възможност да отчете своя електромер и да предостави данните в удобен за него EVN Офис в периода до 11 април 2017 г. (вторник) включително. Самоотчитането няма задължителен характер, извършва се по желание и е само допълнителна възможност за клиентите. То не отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството.
За всички клиенти, които не са отчели сами електромерите си към 7 април 2017 г., ще важи следният принцип, който се прилага при смяна на цени:
-Количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитането до 6 април 2017 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период
-Количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 7 април 2017 г. до датата на отчитане през април 2017 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период.
Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане, посочиха още от EVN.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.