Със скорост 125 км в час се движел ТИР, който предизвика катастрофа на автомагистрала „Тракия“, при която загина 65-годишен кърджалиец.
Високата скорост е отчетена от тахографа и доказана от направената съдебно-автотехническа експертиза по започналото в Пазарджик дело. Товарният камион първо се ударил в товарна кола „Скания”, а след това и с джипа, където е предизвикан смъртен случай и раняване на водача.
Подсъдим е 59-годишния старозагорец Динко Тошев, управлявал ТИР-а в злополучния 12 юли 2016 г.
От обвинителния акт става ясно, че тежката кола се е движела в крайна лява лента в посока Пловдив, но след като водачът е преценил, че не може да спре и ще се удари в образувалата се колона пред него, е решил да пресече през съседната лента между движещи се бавно товарна кола „Скания” и потърпевшият джип с двамата кърджалийци. Тази маневра обаче се е оказала непремерена и Тошев първо се е врязал в предницата на „Скания“-та, а след това е ударил в задната част джипа. Оттук нататък ТИР-ът е пресякъл свободната аварийна лента, отнесъл е мантинелата и предпазната мрежа и е продължил още стотина метра през полето до съществуващ канал. Спирачен път не е установен.
Удареният джип пък се е блъснал в задната част на движещата се пред него цистерна, превозваща газ. В резултат на двата удара той е бил смачкан до неузнаваемост, превъртял се е на 180 градуса с предница в посока София и се е озовал в аварийната лента, а дълго време след катастрофата хората не са могли да бъдат извадени от него.
На следващото заседание ще бъдат разпитани свидетели, които са станали очевидци на тежката катастрофа.
Както вече 24rodopi.com писа, тежкият пътен инцидент стана на 12 юли м. г. Тогава при управление на влекач с полуремарке по АМ „Тракия” Динко Тошев е нарушил Закона за движение по пътищата, като се е движил с по-висока от максимално разрешената за движение скорост по автомагистрала. В резултат на това е предизвикал катастрофа, при което по непредпазливост е причинил смъртта на С.Ж. от Кърджали и средна телесна повреда на сина му К.Ж.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.