Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган става и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP) днес. Очаква се 1470 делегати на извънредния конгрес на партията да изберат Ердоган за председател. Негов заместник ще бъде настоящият министър-председател Бинали Йълдъръм.
Ердоган възстанови членството си в създадената от него партия, а от днес отново поема управлението й. Съчетаването на двете позиции – държавен глава и шеф на партия, е позволено след референдума за конституционни промени, провел се на 16 април.
На извънредния конгрес на (AKP) Ердоган ще бъде единствен кандидат за лидер и ще заеме мястото на Бинали Йълдъръм. Също така на конгреса ще бъдат избрани и ръководните органи на партията и техните членове.
На партийния конгрес са поканени и бившият президент Абдуллах Гюл и бившият премиер Ахмет Давутоглу. Гюл е съосновател на AKP заедно с Ердоган, но изпадна в противоречие с него и беше заличен от Съвета на основателите на партията. А бившият премиер Ахмет Давутоглу пък беше изненадващо бе отстранен от поста си на предишния конгрес на партията.
С интерес към Анкара гледат ръководствата на ДПС и ДОСТ. Очаква се новото ръководство на партията на Ердоган да излъчи нов отговорник за България. Досегашният, депутатът от Меджлиса Азиз Бабушчу, попадна в списъка на нежеланите чужденци в България. Според неофициални източници, след провала на ДОСТ на парламентарните избори у нас, AKP ще се опита да възстанови диалога с ДПС.
Както вече 24rodopi.com писа, изселникът, който е достигал до най-високите върхове в AKP е Ертугрул Ялчънбаир. Адвокатът, роден в ардинското село Светулка, беше главен секретар на партията и вицепремиер на Абдуллах Гюл. Днес Ялчънбаир не е политически активен.
Междувременно депутатът от опозиционната Републиканска народна партия Мухаррем Индже прогнозира, че Ердоган ще поиска провеждането на предсрочни избори през ноември тази година, за да може да стартират всички конституционни промени.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/5/17 10:06

    Dps pocva da sinuva

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/5/17 11:22

    cakayte oste ste vastanovi dialog sas dps
    vie dobreliste be ey depesari dps bsp podkrepiyat
    pkk alooooooooooooooo bilgariya

    ОтговорИзтриване
  3. Опозицията отдава прогнозира много неща, ама все не се случват.

    ОтговорИзтриване
  4. Гладна кокошка просо сънува

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/5/17 20:09

    Helal olsun ,, Adamdır o,,

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/5/17 07:09

    Слушах речта му,човека много е направил за народа си и още много ще направи.Пишете и настройвате хората тука къде има пенсионирване,ако имаш 20 години брак и много още и лекарства безплатни болници срещу 53 тл. прегледи за цяла година даже се отнася и за нас живеещите тука...Има да сънуваме...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.