Новата джамия над кърджалийския квартал „Възрожденци”, която ще бъде най-голямата в България, вече се строи от Голяма община Бурса. Това става ясно от билборд, поставен през уикенда на обекта.
На 16 май имаше само няколко предизборни плаката на партия ДОСТ и една уведомителна табела, от която ставаше ясно, че възложители на строителството са Мюсюлманското вероизповедание в България и Община Кърджали. Строител пък е дружество, регистрирано в село Припек. От информационната табела става ясно, че строежът е започнал на 19 януари 2015 година и следва да приключи в рамките на 18 месеца. Сиреч, двете минарета отдавна трябваше да се извисяват над квартала. Джамията трябваше да отвори врати на 19 юли 2016 година, но това не стана.
Първоначално се предвиждаше молитвеният храм да бъде с площ от 1400 кв.м и да побира 1500 богомолци, но заради липса на средства се наложи промяна на проекта.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/5/17 11:34

    ДОСТ - какво очаквахте ?Лютви и мюсюлманство, храмове, джамия , молитва, клетва !!!!!Не става.....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/5/17 12:42

    Ердо ще ви праща богомолци, че тука има няма, двайсе чалми на кръст.Ама пуста ислямска грандоманщина, "най-голямата във България", голям праз.То хора няма, те "ракети" ще строят, кой ще лети в космоса, Алах знае.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/5/17 12:59

    Колко хора са напуснали без заплати знаят ли това тези от Бурса. Колко пари са отклонени за други дейности. Всички работници са на аванс чакат си заплатите от 2 години.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/5/17 13:09

    Abe kakvo drujestvo ot Pripek vsichko e na Nurhan Devedji s parite na rabotnicite kolko neshta postroI . Navsqkade go znaqt.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/5/17 13:17

    поне недейте да крадете от парите на джамията бе,аллах ще ви накаже

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/5/17 14:57

    Tova veche e za DANS, ot kade na kade chujda obshtina shte se barka v nashite raboti daje che shte gi i finansira

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/5/17 15:29

    До 11.34: Чети малко бе, приятел! Трябвало е до 2016 г. да отвори врати. Тогава още ДОСТ не беше на фронта. Амъна койдумун джахил хърсъзларъ, хич ми мектебиниз йок!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/5/17 15:56

    Ее много се ядосвате ако някой се бьрка в сметките ви. Винаги искате всичко да е ваше пьк вие нищо да не дадете.Лека по лека келепирите ви стават все по трудни. Защо не спазихте срока ,отговора е ясен.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/5/17 18:09

    ДОСТ нямало, но шапката на дружината с Деведжии от колко години валдалствуват по Кърджалийско? Или си нямаш хабер?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/5/17 19:08

    14:57 kakiv dans ba arkadaşım Bulgaristan nqma pari Bursa darqva

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/5/17 21:07

    Май че с парите за строежа е спонсорирана кампанията на ДОСТ ! Неуспешно ! Що пакети, що нещо беше....музика, автобуси и микробуси, бодигардове,плакати и т.н. и т.н. Сега пик Ердо щял да плаща! Вай вай -гитти паралар !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/5/17 11:31

    Т'ва много сте тъпи бе, сега по-големи турци ли ще станете, когато си направите поредната джамия? Повече ли ще се молите?! По вярващи ли ще станете? Поддавате се на вашите политици, а не слушате бащите и майките си, дядовците и бабите си. Това са истинските хора, не тези мръсници. Загубихте ориентация, къде е доброти, къде е лошото.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/5/17 14:12

    Аз едно не разбирам, като дойде време за обществени поръчки всички фирми са турски, всички са баш депесе, печелят се поръчки за милиони, като дойде време за избори религията се размахва като знаме , а като трябва една джамия да се построи, дето е наистина нужна на хората в Кърджали, няма никой, налага се строители от Бурса да строят. Май щото няма келепир, за далаверата всички са мюсюлмани, на всеки мевлид и всеки петък пълно с политици, а като се наложи изчезват като джинове...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.