Ако не беше ДПС, никой нямаше да знае за Лютви Местан.
Това каза председателят на партията Мустафа Карадайъ в Народното събрание и поиска извънпарламентарният Местан да се извини на хората.
"Г-н Местан нека се извини за гафа, за голямата лъжа. Той излъга доста хора, длъжен е да се извини на 100 хиляди български граждани, които излъга и нищо не направи. Той е длъжен да се извини на ДПС и всички наши структури, защото без ДПС никой нямаше да го знае. Той е длъжен да се извини на всички онези 500 хиляди български граждани, които го подкрепяха и за властта, която консумираше - и партийно, и друга. Той е длъжен да се извини за гафа, първо да се извини, а след това да си намери и друго поприще, да върши това, което може", каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
Ще се извини ли бившият оперативен шеф на ДПС или ще остави времето да отмие думите на Карадайъ?
Ако Местан се постави на мястото на един от любимите си политици – Реджеп Тайип Ердоган, ще намери аргументи да изрече думи, които би трябвало да бъдат извинение, но реално ще са контраудар. Така действа Ердоган - силният лидер винаги намира правилните и точни думи.
В конкретния случай би признал, че ако не е било Движението за права и свободи, Местан би се реализирал на местно ниво (Момчилград и региона) в сферата на образованието. Би припомнил периода на проба за кариера в политиката под крилото на СДС, които опити се оказали катастрофални. Не би подминал и голямата услуга, която му е направил бившият областен лидер Бахри Юмер, вкарвайки го на избираемо място в кандидат-депутатската листа на ДПС в Кърджалийско…
И т.н., и т.н., все факти, за които Местан преди да благодари на турския посланик Сюлейман Гюкче за сегашния си полет на „нов политик“, трябва да признае, че е продукт на трите букви Д-П-С.
Така би подел с думите Ердоган, но с пламък в очите, защото той винаги има за финал съкрушителни аргументи, след които хората да кажат „Извини се, но има право да поеме по новия си път“.
Но Местан не е Ердоган. Той вероятно ще се направи, че не е чул думите на Карадайъ. По-лесно е, а и едва ли площад „19 май“ в Джебел е най-добрият избор за извинение (Първият форум, на който Местан може да отговори на Карадайъ са възпоменателните събития на 19 май в Джебел). Преди време, за да се хареса на Ахмед Доган, Местан се опита именно в Джебел „да убие“ с клетва „предателя“ Касим Дал, а тя се върна като бумеранг към него.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/17 10:03

    Оставете Местан ,кога вие ще се извините за куче влачи диря няма .Електората ви е най-беден, гладен болен,най--онеправдан

    ОтговорИзтриване
  2. zaferiyus2/5/17 10:10

    GLADNA KOKOSKA PROSO SINUVA.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/5/17 11:03

    Клетвата:ако някога дигна ръка срещу ДПС ръката ми да изсъхне, и да онемея,елим кърълсън дилим тутулсун

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/5/17 11:37

    Her tarafi buzulur,insallah

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/5/17 13:13

    ABE EYYY STIGA S TEZI SAPUNENI OPERI... MLADITE VECHE NE GI VALNUVA DPS DOST ATAKA. TE ISKAT RABOTA I NORMALEN JIVOT.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/5/17 13:27

    Глупости приказвате всеки е тръгнал от някоя партия да стане НЕЩО и за какво да се извини това беше хубав старт за партия тепърва за няколко месеца живот тръгна НА ПЪТ и резултатите са много хубави, ние го разбираме и при такава АНТИКАМПАНИЯ е супер резултат господа той на никой няма и неможе да се извини защото не е сгрешил има и следващ път, а резултата се вижда в брой депутати от дпс.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/5/17 15:04

    Нормално е да си изядете един друг, но жалкото е че народа страда. Разединен, омаломощен, съсипан. Господ си знае работата алчни и безполезни хиени.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/5/17 15:22

    Dps ima zabrana da vliza vav R.Tursiya
    Zastoto podkrepya PKK
    Zasto me pises g.Anday tezi novini

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/5/17 15:25

    DOST nema da gubi ste speceli vse povece glasove.Dps e na otrisatelno gorivoto mu svarsva nema koy dazarejda
    Erdogan ste opravi dps samo dae jiv i zdrav

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/5/17 15:45

    Заферус, Заферус интелигентен си, защо се занимаваш с ДОСТ... Гледай си бизнесчето с автомивката и не се занимавай с тия гьотверени... ти губиш...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/5/17 07:16

    ZAFERIYUS senin yerin Babanin kurdu DPS de.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/5/17 18:10

    АКО НЕ БЯХА ТУРЦИТЕ И ПОМАЦИТЕ ТО НЯМАШЕ ДА ИМА ДПС, НАЛИ. ТА ВСИЧКО ОПИРА ДО НАРОДНАТА ПОДКРЕПА.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен3/5/17 22:17

    Прав е карадайъ ако не беше ДПС никой нямаше да го знае тоя охлюв, всъщност ние ди го знаехме, но като Владимир Зидаров от СДС. После разбрахме че има и друго българско име Павел, което му е подарено от ДС за добра служба. Ей депесари вземайте се в ръце, защото Владимир-Павел ще ви измъкне килимчето докато се правите на много важни.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.