www.24rodopi.com

Позиция на ДПС относно 19 май – Ден на Джебел

сряда, май 171коментара

С традиционен възпоменателен митинг на 19 май 2017 г. в центъра на гр. Джебел ще се отбележи годишнината от Майските събития през 1989 г. Преди 28 г. тогавашната комунистическа власт окървави мирния протест на местното население в защита на име, религия и традиции.
От 1990 година насам винаги на тази дата на площада в Джебел се събират традиционно хиляди български граждани от страната и чужбина, за да отдадат почит на жертвите на възродителния процес и на участниците в протестите по време на Майските събития през 1989 г. Именно с тези протести бяха поставени основите на демократичните промени в нашата страна.
Изразяваме категоричната си позиция, че ДПС остро се разграничава от всякакви опити  за противопоставяне на участниците във възпоменателния митинг. 
Движението за права и свободи призовава за присъствие своите членове и симпатизанти  на събитието в гр. Джебел на 19 май! Нека по този начин да докажем още веднъж висотата на политическата си зрялост! Чрез присъствието си там ние искаме да отдадем дължимото уважение и почит към паметта и делото на жертвите от майските събития. Те са съвременните ни герои,  които с цената на живота си отвоюваха нашето право да бъдем свободни и да живеем в мирна и демократична държава!
Областен съвет на ДПС-Кърджали
Изпрати :

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи