Работна комисия с председател зам.-кметът на община Кърджали Мюмюн Али трябва да изготви тригодишна програма, в която да са включени конкретни мерки за ограничаване на популацията на бездомните кучета в общината и изграждането на нов приют. Това съобщи във второто Фейсбук издание на „Ти и кметът" кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той допълни, че в комисията са включени както представители на различни институции така и граждани, заинтересовани от решаването на проблема.
По време на второто онлайн предаване във Фейсбук инж. Азис отговори на 18 поставени въпроса. На дневен ред отново бяха дупките по уличната мрежа, осветлението, канализацията и водоснабдяването на населените места в общината, санирането и детските площадки в кварталите. Кметът хареса идеята на Анастасия Русева да бъде обособено място в парковете, където свободно да се разхождат домашните кучета, така както е в много европейски градове. Той заяви, че при заявен интерес от кърджалийци, могат да бъдат обособени такива зони.
Отново бе повдигнат въпросът с околовръстния път, който е извън компетенциите на общината и трябва да се насочи към държавните органи, припомни кметът.
Второто Фейсбук издание на „Ти и кметът" продължи близо час. В началото му инж. Азис отбеляза годишнината от победата над хитлерофашизма и Денят на Европа, като подчерта значението на датата 9 май.
Онлайн срещите на инж. Азис продължават и занапред всеки вторник.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/5/17 17:17

    кви кучета ви гонят пътищата оправете стига се занимавали с глупости

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/5/17 23:29

    Дайте информация за автомобилите, които се карат в турция с български номера. В турска медия пише, че са публикували закон в държавен вестник за отпадане на задължителния престой в България. Това достоверно ли е?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/5/17 00:41

    Господин кмете, а кога ще започнете ремонти на улици и тротоари в Кърджали????

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/5/17 13:19

    Въпрос към кмета: Защо не се мият улиците на Кърджали? Живеем между два язовира. Толкова ли е трудно , а не ни убеждавайте ,че ще е скъпо, да се пръскат улиците с вода.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/5/17 14:59

    В парка на кв.Ст.кладенец има такава възможност да се загради място за домашните любимци.Този въпрос е поставен отдавна,дано сега да се осъществи.Г-жа Анжела Василева обеща,че ще направи всичко възможно да се направи такова заграждение.Дано.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/5/17 16:01

    kolko broiki sa tesi kucheta? za kolko trudovi chasa e programata i za kolko leva e edin trudov chas na edno bezdomno kuche?
    pitahte li kuchetata dali sa saglasni?! 🦃🐥🐇🐀

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/5/17 22:09

    10/5/17 16:01 Питахме кучетата, те нищо не казаха, явно са съгласни!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/5/17 00:55

    Добра новина. Предлагам след изтичане на трите години и решаване на проблема с бездомните кучета да се обърне внимание и на разбитите и тъмни улици.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.