Към момента няма данни за пострадали българи, обявиха от външно министерство
Взривове разтърсиха стадион в английския град Манчестър по време на концерт на американската певица Ариана Гранде, предаде Ройтерс.
Има поне 20 загинали, а стотици са ранени, съобщи Би Би Си.
"Арина Гранде изпя последната си песен и се чу страшен тътен. Помня, че всички тичаха, викаха, караха се. Много кръв имаше", разказа пред "Индипендънт" очевидец на разигралата се трагения.
Силни експлозии се чули на „Манчестър Арена” вечерта в понеделник в края на концерта, твърдят очевидци пред „Дейли мейл”. Ариана Гранде тъкмо изпяла последната си песен и напуснала сцената.
Настъпила страшна паника, светлините угаснали, хората крещели и хукнали към изходите. На място пристигнали полицейски автомобили, хвърчали линейки.
Към момента няма данни за пострадали българи от експлозията по време на концерта на Ариана Гранде в Манчестър, обяви българското външното министерство. Дипломатите ни са в непрекъсната връзка с полицията и местните властите в Манчестър. Веднага сред информацията за експлозията е задействан щаб за извънредни ситуации в посолството ни в Обединеното кралство. Посланик Константин Димитров е в постоянна връзка с властите в Манчестър, съобщиха от Министерството на външните работи.
19 души са загинали и 60 са ранени при терористичния акт, уточняват британските медии тази сутрин. Експлозията е станала в 0.33 часа българско време след края на концерта на Ариана Гранде.
Възможно е терорист да е задействал взривните устройства на стадиона "Манчестър Арена".
Скрийншот: Дейли мейл

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/5/17 11:23

    Тероризмът няма как да бъде изкоренен от исляма, просто защото ислям значи тероризъм. Който не го мързи, нека прочете Корана. Там е пълно с призиви за убийства и осакатявания на друговерци. Освен това могат да се намерят доказателства, че Мохамед е шизофреник и педофил.

    Коран
    „И ги убивайте там, където ги сварите...” (2: 191), „хващайте ги и ги убивайте, където ги заварите – и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник –” (4: 89), „А изтекат ли месеците на забрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада!” (9: 5).

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/5/17 12:59

    Ислямът, ислямъът....кървавата сатанинска религия!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/5/17 20:10

    Колко лесно Америка и запада си умиват ръцете с мюслюманите

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/5/17 21:45

    aloooooo zasto obijdate be maloumnici

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/5/17 01:38

    Не се замеряйте с обиди и не влизайте в чужди капани, проумейте го ние не сме нито Запада нито Близкият изток!
    Знам турски, не съм турчин, но съм гледал как Ердо си обработва електората по митинги - Ние dindar din islam сме mazlum жертвите, те, другите са Hacli, zalim - кръстоносци, подтисници и пр. Така е винаги, управляващата върхушка разделя, сочи враг и праща на юруш към светлото бъдеще масите, че да не гледат как си пълни торбите.
    Че с исляма има проблем има, но е много повече защото не дава простор на личната свобода, а вкарва хората в една маса. Обаче ми се струва че точно от тази особеност на исляма се възползва най-успешно и умело точно Западът! Ето как са ги подредили в Близкият изток, как ги насъскват Сауди против иранци и как им продават оръжия!
    Това християнско ли е ? - е не е ! това дето го правят от Запада си е комай грабеж маскиран с лицемерие. Христос какво е казал
    Христос казва в (Лк. 6,31-36).
    И както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях. И ако обичате ония, които вас обичат, каква вам награда? Защото и грешниците обичат ония, които тях обичат.
    Това е заедност, да се въздържаш да обиждаш, да имаш съпричестие, да не се мислиш за безгрешен!
    Това е принципът - не прави на другите това което не би искал да сторят на самия тебе!- Не че защитавам исляма или обвинявам само Запада. Просто както на мене няма да ми е приятно ако некой ми пише на сметката всичко което са сътворили Западните ни братя християни, не бих обвинявал и мусюлманите за всички политически игри.
    Тази игра е между Запада и Близкият изток. Това е и на Ердоган "подвига" дето се опитаха да го избегнат прозападните в Турция, но ердо надви - и се набута в общи сметки с din kardesler "братята" и Близкият изток. А на този масраф(общи сметки) па нашите Западни братя какви лихви обичат да тресват и да не сте знаели - вече сте научили... Таквиз лихви, от които освен Тръмп още много милионери на Запад има да станат милиардери...Жалко, уви, за невинните деца, жертви !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.