Едва преди два дни получихме писмено уведомление от Общинската избирателна комисия (ОИК) за избора на нов кмет на село Люляково, заявиха от ръководството на Общинския съвет в Кърджали по повод публикацията на 24rodopi.com „Общинският съвет в Кърджали забрави за клетва на новоизбран кмет, областният управител свика заседание“.
Председателят на разпоредителния орган Раиф Мустафа съобщи, че дневният ред на предстоящата сесия е гласуван на Председателски съвет на 9 май. Писмото от ОИК пък пристигнало на 16 май.
От ОИК обаче твърдят, че още на 30 април в сайта на комисията е публикувано Решение №387, с което Общинската избирателна комисия, на основание чл. 452 от Изборния кодекс и въз основа на получените данни от протоколите на СИК, обявява за избран кмет на кметство Люляково Ерол Хайрула Бехрул.
Припомняме, че областният управител Никола Чанев, след като установява, че в дневния ред с 18 точки, приет от ръководството на ОбС на 9 май, не е включена клетвата на новоизбрания кмет, насрочва сесия на 22 май с точка „Полагане на клетва от новоизбран кмет на кметство“ и приобщава към дневния ред останалите 18 точки, които първоначално трябвало да бъдат обсъдени и гласувани на 25 май.
„Ще присъствам на първото насрочено от мен заседание на Общинския съвет. Проблем няма, новият кмет ще положи клетва. Другите точки също ще си минат по реда“, лаконичен бе областният управител.
Ако по някакви причина Ерол Бехрул не положи клетва на сесията на 22 май, той ще се закълне само пред областния управител.
24rodopi.com
На снимката: Новият кмет на Люляково Ерол Бехрул бе избран за кмет на 30 април, но в 14-дневен срок никой не го потърси да положи клетва
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/5/17 15:01

    Нищо ненормално не се е случило, нито пък се е забравило.
    Следва се процедурата по чл.38, ал.5 и ал.6 от ЗМСМА.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/5/17 19:25

    ОИК защо не си е свършила работата както трябва? А сега се оправдава явно ръководството не си върши задълженията до край. Пропуска е техен и си търсят някой върху когото да стоварят гафа си. Какво значи решението е публикувано в сайта, вие сте органа който издава решенията и трябва да ги предоставите на органа за приключване на процедурата на избрания кмет. Стига сте се правили на големи умници. Пропуска е на ОИК.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/5/17 14:08

    Удостоверението не е нужно да се дава в общинския съвет то се връчва от ОИК на сесията на новоизбрания кмет. Решението на ОИК се представя в общинския съвет за да се види че е влязло в сила. Това е процедурата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.