www.24rodopi.com

Карадайъ проведе 3-часова среща с актива на ДПС в Кърджали, най-добър анализ направи Акиф Акиф (снимки)

четвъртък, май 1811коментара

ДПС трябва да работи приоритетно за спечелването на доверието на онези 40-50 хиляди души, които са гласували протестно на последните парламентарни избори. Те са дали вота си за ДОСТ, не защото държат на новата партия, а защото са решили да накажат ДПС.
Този анализ направи общинският лидер на ДПС в Момчилград и бивш общински кмет Акиф Акиф по време на 3-часовата среща на председателя на партията Мустафа Карадайъ с актива на Движението от 7-те кърджалийски общини. Тя се състоя в Дома на културата в града край
Арда. Изказването на Акиф Акиф беше най-силното, той направи и най-реална оценка за ситуацията, в която се намира ДПС в момента.
За спешните мерки за възстановяване на доверието на избирателите, които са упражнили наказателен вот, говори и председателят Мустафа Карадайъ. Според неговия анализ всички паралелни на ДПС партии, още от времето на Гюнер Тахир, са постигали с помощта на Турция до 50-60 хиляди гласа. По думите му това се повторило и на последните избори, но с още 40-50
хиляди гласа ДОСТ постигнал 100 000 гласа. Реално ДПС може да си върне обратно тези избиратели и структурите по места трябва да работят в тази насока, заяви още Карадайъ.
На срещата в Дома на културата стана ясно още, че разделянето на лагери в кърджалийската общинска структура продължава, като най-дейни в интригите са лицата, които са очаквали да попаднат в кандидат-депутатската листа в региона, но били отхвърлени.
Бивши депутати и общински съветници показаха, че вече мислят за местните избори през 2019 година.
24rodopi.com
Изпрати :

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи