Окръжна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство спрямо 48-годишния Георги Л. и Бойко Г. (55) за придобиване и държане на общо 26 броя костенурки, които са европейски и световно застрашени диви животни.
Припомняме, че двамата жители на град Раковски бяха задържани в района на чернооченското село Водач на 23 май.
Установено е, че двамата отишли до землището на селото с лек автомобил, марка „Рено". Двамата търсили и събирали животните в чували, които били иззети. След съгласуване с инспектори от РИОСВ-Хасково костенурките са били пуснати в естествената им среда, посочиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.
Окръжна прокуратура-Кърджали наблюдава и досъдебно производство спрямо 50-годишния Николай А. за същото престъпление. Мъжът бе задържан на 24 май с общо 13 костенурки. „Николай А. търсил и събирал животните в чували, които били иззети като веществени доказателства. Костенурките са били пуснати в естествената им среда", посочиха от държавното обвинение.
За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода" до 5 години и глоба от 5 000 лева до 20 000 лева.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/5/17 11:22

    Това да го направиш на един човек няма никакви наказания. В тази държава не ни оценяват колкото животните

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/5/17 15:21

    а тези които ги избиват с тракторите косачки

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/5/17 19:48

    тракторите с косачки наистина убиват най-много костенурки, къде са лесничеите?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.