22 950 граждани са поискали услуга в офиса на НАП в Кърджали от началото на годината до 16 май, съобщиха от приходната агенция. Най-често офисът е бил посещаван за консултации  и изясняване на здравно осигурителен статус – 7 969 клиенти. 3 860  са издадените и връчени различни видове удостоверения от служители на приходната администрация.  6 378 са изтеглените номера от системата за управление на опашките за прием на данъчни и осигурителни декларации  и декларации по ЗДДС до 5 бр. и над 5 бр.
391 са били кърджалийците, които са уточнявали задължения по направена справка, а 614 самоосигуряващи се лица са направили промяна в своята регистрация.
Средното време за обслужване на един клиент във фронт-офиса е 6,36  минути, което е  с близо 4 минути по-малко в сравнение с предходния период  -  10,04 минути, отчитат от офиса на приходната администрация в Кърджали.
През кампания 2017 са приети общо 9 262 броя декларации по чл. 50 от Закона за данъка върху доходите на физическите лица.  С квалифициран електронен подпис и с Персонален идентификационен код са приети общо 2 530 бр. декларации или това е близо 30 % от общия брой на приети декларации. В сравнение с миналата година от НАП отчитат увеличение от 340 подадени декларации по електронен път. Чрез лицензиран пощенски оператор са подадени 2 067 бр. формуляри, а на гише във фронт-офиса са приети 4 630 декларации.
 „И тази година можем да се похвалим, че офис Кърджали е на първо място в страната по обработени в срок годишни декларации,  което за втора поредна година е сериозен успех за всички служители в отдел „Услуги за клиенти" , посочи директорът на офиса Елван Гюркаш.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/5/17 12:50

    На ли това Вие работата?А има ли възможност да се корегира отношението на служителите към данъкоплатците.?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/5/17 16:14

    А бе апап ,кой да ги корегира отношението към плаците.Роба винаги е бил вързан за синджир от чорбаджията ,сега от държавата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.