Общината обяви обществената поръчка за проектиране на маркировката
До края на годината Кърджали ще разполага със Синя зона. Общината обяви обществена поръчка за проектиране на маркировката на обособената платена зона за паркиране, съобщи зам.-кметът Мюмюн Али. Проучен е и опитът в това отношение на други областни градове.
31 ще бъдат зоните за почасово паркиране. Както вече писахме, Синя зона ще бъде обособена в Кърджали между улиците „Булаир", „Републиканска", „Дж.Вашингтон", „Македония", „Климент Охридски", „Беласица", „Сан Стефано", „Стадионска" и булевардите „Тракия" и „България".
В зоната, която ще бъде изградена поетапно и съобразено с конкретните условия на всяка улица, ще бъдат обособени 500 паркоместа.
Общинските съветниците единодушно подкрепиха предложението на кмета инж. Хасан Азис в Кърджали да има Синя зона. По лев на час ще плащат кърджалийци, за да паркират в зоната. В наредбата е предвидено нарушителите да бъдат санкционирани, като колите се вдигат от „паяк“ или се „закопчават“ със скоби заради неправилно паркиране.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/5/17 15:09

    А дупките кой ще оправя.Каква зона какви 5 лева.И без това в Кърджали са най-ниски заплатите а цените на стоките най-скъпи.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/5/17 15:40

    питахте ли някого ? хората искат ли синя зона ?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/5/17 15:59

    Правилно ,от граждани от близките села,дошли да си покажат новите дараци на 4 колела не можеш да минеш.Да не говорим за безумните изпълнения на улицата.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/5/17 17:06

    Ще паркираме в стоянките на жълтите балъци(таксита)!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/5/17 17:39

    kolko leva danak sgradi i taksi smet plati kriptata, muzeia, sgradite na tutuneva promishlenost, sportnata gymnasia, sport plostadkata spartak, zakritite pluvni baseini, stadion drujba, sportna zala arpezos, uchilisteto v veselchane?! kmete, dai otchet!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/5/17 17:44

    Това ще е фатално за малкия и средния бизнес

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/5/17 18:11

    Пак сте сътвори "соломоновско" решение ... Като направите синя зона по улица Сан Стефано и Булаир, вътрешно блоковото пространство на комплекс Рили от областен паркинг, ще се превърне в междуградски ! В момента и зелените площи в двора служат за паркиране. На никой този факт не прави впечатление, нито на общинари още по- малко на КАТ ! Така е като няма държава !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/5/17 19:17

    Няма лошо да има синя зона, но не разбирам тоя паяк или скобите за какво са, не е ли по лесно просто собственика на колата да се известява с бележка на стъклото че дължи съответната глоба и ако не си я плати да му се добавя към данъка на автомобила

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/5/17 20:20

    17 06 6a parkira6 pri maika ti

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/5/17 22:26

    Кмета вместо да предлага глупости, да оправи осветлението на града. Чудите се как да рекетирате народа! Не стига, че плащам данъци ще плащам и за паркомясто? Досега гласувах за Г-н Азис, но следващият път няма да е така!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/5/17 23:43

    Абсолютно съгласен с 18:11. Поредната глупост!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/5/17 01:20

    До коментар 17:06, пропуснал си да обърнеш внимание на поставените знаци по таксиметровите стоянки "Спирането и паркирането забранено". И някой колега, ако те заклещи и не ти дава да излизаш, и сигнализира на 112 като дойде трафика, кой ли ще е балъка? ;)

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/5/17 08:01

    Направиха платен паркинга на Арпезос и така само могат да фалрат кафенетата Авангард и Марая.Правят вси4ко възможно да пре4ат на малкия бизнес.Хора,хващайте пътя към терминал 2.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/5/17 08:11

    Паяк трябва да има и то не само един, като се има в предвид паркирането по тротоари, зелени площи и чужди места. Като видиш такъв тарикат и сигнализираш на паяка, който идва да го вдигне. Така е по белите държави, не може да се ползва само 112. Синята зона също е добро решение но много зависи от цената за живеещите и работещите в района на синята зона. Не може цената да е същата, както в Пловдив например. Много ми е интересно как ще накарат някой да плаща по Републиканска, Стадионска и Сан Стефано.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/5/17 08:48

    Само в Кърджали няма синя зона и всеки паркира където си иска.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/5/17 09:49

    То хубаво, ама като почнат да паркират където няма синя зона и задръстят улици и тротоари, ще има ли кой да ги глобява.То и сега бул.България е пълен със спрели коли и от двете страни.Минават коли на полицията на които пише Трафик полиция, но се правят, че не ги виждат.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/5/17 18:13

    Мошеници!Кога ще почнете да работите за хората??? Можете само да рекетирате,в замяна какво давате????

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен4/5/17 18:19

    Улици няма,осветление няма,кучета ОБИКАЛЯТ навсякъде,престъпността расте!! Тормозите обикновения човек.Вземете му всичко,не давайте нищо!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен4/5/17 18:20

    Спи народе "Възродени"!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен4/5/17 18:21

    Минаха изборите, ще си развяват байрака

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен4/5/17 18:26

    Сакън да не останете по-назад от софиянци. Имайте и вие "зони"

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен4/5/17 21:59

    Селянинът има право да паркира където си сака щото е партиен

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен4/5/17 23:05

    Синя зона, ала бала. Че тия места дали отговарят на изискванията за синя зона? ;) Няма да гледате да ги разширите тия улици и пътища и да ги направите с минимум две платна в една посока, а гледате само как да го набу**те на народа в интерес на общината. То колите са повече от пътищата, не е както едно време. Недей те да мислите, само да лапате, мислете малко и за удобството на народа! Като се въведе тая синя зона от къде ще минават повечето коли или как ще се разминат по време на движение, вие малко мислите ли?? То в тая държава всичко се прави с краката надолу и незаконно. Както и кръговото на автогарата, къде по света се е видяло на кръгово да има автогара?? Май, само в България и Кърджали. Пък и тоя паяк, ще е с капацитет за улов на коли в нарушение. Общински и Патронски коли няма да се закачат, пак големия х*й ще го отнесе народа. МАЛОУМНА КРАДЛИВА РАБОТА!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.