Състезателният дух на школата по история в Езиковата гимназия „Христо Ботев" – Кърджали е с утвърдени традиции както в област Кърджали, така и в цялата страна. За миналата година върховото постижение беше званието „Лауреат" на Националната олимпиада по история за Боян Каменов. Ежегодни са националните постижения в различни конкурси и състезания.
Поредната добра новина пристигна от град Стара Загора, където приключи финалният кръг на Националното историческо състезание „Моята Родина", организирано от Педагогическа асоциация „Образование без граници". С три сребърни медала увенчаха постиженията си Кирил Бояджиев, Даяна Тодорова и Виктор Костадинов. Носителите на пет бронзови медала са деветокласниците Божидар Кавракиров, Емре Емурла и Доан Шакир. Сред по-големите ученици носители на бронзовите отличия са десетокласникът Симеон Кьосев и дванадесетокласникът Борислав Тихов. Първо място и купа за съответната възрастова група спечелиха Кирил Бояджиев и за второ място – Даяна Тодорова.
Надпреварата се проведе при изключителен интерес от страна на младите историци от Езиковата гимназия, които се справиха отлично в двата дистанционни кръга и до финал достигнаха осемнадесет ученици. Темата на Първия кръг включва въпроси от Средновековието -  големите военни победи на българите, а на втория кръг - борбата за светска просвета, независима църква и свободна държава през Възраждането. Въпросите в тестовете провокираха талантливите млади историци и те трябваше да демонстрират не само знания за историческите събития, но и умения за работа с цитати от исторически извори и литературни творби. Заедно с 182 представители на други училища от цялата страна младите ботевски възпитаници демонстрираха познаване на историческите факти и събития, умения за разпознаване и анализ на исторически документи, свързани с най-светлите страници от родната ни история. Те се представиха отлично при питанията за поети, царе, будители и борци за свобода, което е своеобразен атестат за качеството на преподаване по история и цивилизация в гимназията.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/5/17 10:04

    Bravo ,kir40.6e 4erpi6!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/5/17 22:34

    Браво на учениците от Езиковата гимназия! Поздравления и за госпожа Вълова!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.