Най-често срещани нарушения на работодателите са: Полагане на труд от лица без сключен трудов договор,  нощен труд от непълнолетни, неосигуряване на 12-часова междудневна почивка на работниците

Над 80 на сто от глобите, наложени на работодателите от Инспекцията по труда, се потвърждават от съда при тяхното обжалване, сочат данните за делата в Кърджали в последните 5 месеца.
Седем от общо осемте дела през месец май за нарушение на Кодекса на труда са завършили с потвърждаване на издадените от Инспекцията по труда наказателни постановления. Глобата за всяко от нарушенията е в размер на 1500 лева. Последната потвърдена санкция в размер на 1500 лева е на хотел на брега на язовир „Кърджали“ в Главатарци за неосигуряване на изискуемата 12-часова междудневна почивка на работниците.
Другите често срещани нарушения на работодателите са полагане на труд от лица без сключен трудов договор, полагането на нощен труд от служители, които не са навършили 18 години, неполучено разрешение от Инспекцията за наемане на работа на лице, което не е навършило 18 години, както и за други нарушения на трудовото законодателство. Най-често закона нарушават фирмите, работещи в сферата на услугите, като ресторанти и хотели.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/5/17 21:55

    В шивашките фирми всичко е "ОК" нали?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/5/17 22:53

    Eto za tva nqma da se opravi BG to

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/5/17 07:03

    A outpuski zacho nema .nema i rabta tugava .haydi caoo.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.