Ротари клуб към Чанев и екипа му: Най-младите сте в страната, изкарайте 4-годишен успешен мандат, представете си по-добре от предишните
Министърът на икономиката Емил Караниколов ще бъде в Кърджали на 9 юни в Кърджали. По предложение на областния управител Никола Чанев, освен с представителите на местната власт, министърът ще се срещне с кърджалийски бизнесмени.
Това стана ясно по време на срещата на Никола Чанев с ръководството на Ротари клуб-Кърджали. Тя бе по покана на президента на клуба Себахатин Гьокче.
Срещата, на която присъстваха и зам.-областните управители Леман Али и Севда Камбурова, бе опознавателна, но се превърна в откровен диалог за наболели проблеми на града и областта.
Себахаттин Гьокче изрази увереността на ротарианците от Кърджали, че екипът на Чанев, който е най-младият в страната ще има успешен четиригодишен мандат,че ще работи в името на обществото, че ще се представи по-добре от своите предшественици на тези постове.
Паст-президентът Джевдет Адем направи кратко експозе за дейността на клуба в мултиетническа среда.Той подчерта, че мултиетнически е съставът на самия Ротари клуб-Кърджали. Ротарианците от града ни са участвали в две тристранни срещи на ротарианци от Кърджали, Одрин и Комотини,н а едната от които са били домакини. Те са хвърлили мост между живеещите по Марица,Тунджа и Арда.Джевдет Адем,посочи,че по проблемите на мултикултурализма  е имал доклад на среща на ротарианци от страната в Хисаря на тема  „Етническата толерантност в Ротари България”. В тази връзка Джевдет Адем посочи,ч е ротарианците от Кърджали в момента осъществяват още един проект „Заедно на един мост” с приятелите си от Ротари клуб „Мимар Синан”,който предстои да стане международен.
Областният управител Никола Чанев посочи,че дейността на Ротари клуб-Кърджали е стълб на обществото ни.Той подчерта дейността на ротарианците, като хуманитарна организация и припомни знакови за Кърджали техни проекти. Чанев изрази увереност, че ще работи успешно с Ротари клуб-Кърджали по време на своя мандат.
Кърджали е пример за етническа и верска толерантност и ние сме приятели и братя, отбеляза областният управител. Той посочи, че основна цел на правителството на премиера Бойко Борисов и на неговия екип е повишаването на благосъстоянието на гражданите, чрез развитие на бизнеса.
Чанев покани присъстващите на среща с министъра на икономиката Емил Караниколов на 9 юни.
Областният управител коментира проблема  с околовръстният път, посочвайки, че това е основен негов приоритет. Акцентира и върху туризма. През града ни годишно минават 3,5 млн. души. Трябва да направим така, че да уловим част от този поток в града, отбеляза Никола Чанев.
Ротарианците имаха много въпроси към областният управител.Интересуваха се на какъв етап е подготовката за изграждане на околовръстния път,предложиха нова организация на движението при т.нар.Детелина на смъртта,настояха областният управител да упражни натиск за Синята зона,като съдейства и за създаване на паркинги покрай Арда.Болна тема бе и трафикът през ГКПП Маказа. Не се мина без дебат за осветлението и дупките в Кърджали.
Президентът на Ротари клуб Кърджали Себахатин Гьокче и областният управител Никола Чанев връчиха на отличничката от СУ”Отец Паисий”Даниела Димитрова дарение от клуба.Даниела е една от петте отличени за Деня на славянската писменост и българската просвета и култура,но на 24 май отсъства и не успя да получи наградата си.
Себахатин Гьокче връчи на Никола Чанев флагче на Ротари клуб-Кърджали.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/5/17 08:59

    "Ротари клуб-Кърджали е стълб на обществото ни" - ценно.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.